Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta familie conducătoare a Kazahstanului, lovită de un scandal de corupție: Nepotul lui Nursultan Nazarbayev a fost reținut

Radu Pop
Profimedia
Kazahstan

Serviciul Anticorupție al Kazahstanului l-a reținut pe Kairat Satybaldyuly, nepotul primului președinte al republicii, Nursultan Nazarbayev, sub suspiciunea de delapidare la compania națională Kazakhtelecom, a informat duminică serviciul de presă al agenției anticorupție, potrivit Interfax.

„Serviciul Anticorupție investighează un dosar penal privind faptele de abuz de putere oficială și deturnare de fonduri ale Kazakhtelecom JSC pe o scară deosebit de mare. Sub suspiciunea de comitere a acestor infracțiuni, Kairat Satybaldyuly a fost reținut și plasat într-un centru de detenție temporară”, a declarat agenția anticorupție într-un comunicat.

„Implicarea lui K. Satybaldyuly în alte crime care subminează securitatea statului este verificată”, a declarat Serviciul Anticorupție într-un comunicat publicat duminică.

"Ancheta este în desfășurare. În conformitate cu articolul 201 din Codul de procedură penală, alte informații nu fac obiectul dezvăluirii în interesul anchetei", se arată în raport.

Kairat Satybaldyuly este fiul fratelui mai mic al fostului președinte al republicii Nursultan Nazarbayev, Satybaldy Nazarbayev. Inclus în lista celor mai influenți oameni de afaceri ai țării conform Forbes Kazahstan. Averea lui este estimată la 163 de milioane de dolari.

Potrivit mai multor informstii din presa din Kazahstan, nepotul fostului președinte al Kazahstanului este cotat ca unicul fondator al companiei offshore Skyline Investment Company SA, care deține peste 24% din acțiunile companiei de telecomunicații kazahe Kazakhtelecom.

Anterior, a lucrat în serviciul public, a fost viceprimar al Capitalei și a ocupat funcții de conducere în companii naționale.

Kazakhtelecom ocupă o poziție dominantă pe piața locală de telecomunicații. Cel mai mare acționar este fondul de stat „Samruk-Kazyna” (45,9%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.