Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ex-director IML, Vladimir Beliș, atrage atenția: Autopsia în cazul COVID-19 ar trebui să fie obligatorie din două motive

adevarul.ro
vladimir belis

Vladimir Beliş, fostul director al Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti, a declarat la Antena 3 că este o greșeală faptul că nu se realizează autopsia pacienților care au murit și aveau COVID-19.

„Este obligatoriu, spun ca medic legist, sa se efectueze autopsia, care are doua scopuri. Cauza mortii este o boala organica veche sau noua, sau este vorba de moartea prin leziuni datorate coronavirus? Al doilea motiv important pentru care autopsia ar trebuie sa fie obligatorie este ca tocmai ca fiind un virus necunoscut, singura modalitate de a stabili ce leziuni provoaca aceasta boala, autopsia stabileste leziunile caracteristice acestui fel de boala. Aceste motive fac ca autopsia sa fie absolut necesara. Daca stabilesti care sunt leziunile organice se poate stabili si tratamentul adecvat”, a declarat fostul șef IML.

Citește și: Profeție devastatoare a unui doctor: Dacă nu se termină cu teoriile conspiraționiste, vom avea același scenariu ca în Italia .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.