Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ex-ministru PSD acuză Guvernul Orban că 'îngroapă' o promisiune electorală

bataie lovitura surpriza

Fostul ministru PSD Alexandru Petrescu spune că liberalii 'ingroapa' digitalizarea Romaniei.

Vezi si: Guvernul Orban stă pe un butoi cu pulbere / SURSE .

„Guvernul Orban ingroapa digitalizarea Romaniei pas cu pas. Desi presedintele Iohannis si toata suflarea liberala clameaza digitalizarea ca o prioritate a Romaniei, guvernul Presedintelui esueaza in a livra o arhitectura institutionala care sa puna in aplicare acest deziderat. Si pentru ca nu are o intelegere clara asupra importantei digitalizarii in economia Romaniei si nici un plan de masuri concrete pentru sustinerea industriei TIC romaneasca, guvernul Orban face digitalizarea pas cu pas, dar in directia total gresita:

1 .Primul pas “important” a fost cel de a desfiinta Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

2. Cel de-al doilea pas s-a concretizat prin schimbarea unei litere in denumirea acronima a institutiei cu atributii in implementarea Agendei Digitale a Romaniei - AADR s-a transformat in ADR, prin reducerea posturilor si prin mutarea acesteia in coordonarea Secretariatului General al Guvernului.

3. Al treilea pas, infaptuit cu tromba, in ultima sedinta de Guvern a anului 2019, prin Ordonanta de Urgenta, a fost preluarea de catre ADR de la fostul Minister al Comunicațiilor și Societății Informaționale, de structuri care NU EXISTA “toate activitățile și structurile Organismului Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale și ale Unității de Implementare Proiecte (UIP) – POAT.”( cf OUG 90/2019)

Atentie domnule Prim-Ministru, domnule presedinte al ADR, tin sa va aduc la cunostinta ca in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale NU EXISTA o structura per se denumita “Unitate de Implementare Proiecte (UIP) – POAT.” Acest UIP era o denumire generica pe care o utilizam pentru a denumi echipa proiectului “Sprijin pentru identificarea, gestionarea şi implementarea proiectelor Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informaţională finanţate în cadrul axei 2 POC 2014-2020”, depus in cadrul POAT, beneficiar fiind MCSI.

Inca stau si ma gandesc cum aceasta ultima OUG a primit avizul Ministerului Fondurilor Europene, al Ministerului Justitiei, dar mai ales al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor care se presupune ca pastoreste in prezent sectorul TIC din Romania?

Din pacate, acest tip de masuri neinspirate nu face decat sa ne indeparteze si mai mult de ceea ce ne dorim cu totii: optimizarea administratiei publice prin digitalizare si implementarea proiectelor cu finantare europeana in domeniu', a scris pe Facebook fostul ministru PSD.

Vezi si: DOCUMENTE Bubuie Internele: Marcel Vela acuză 'băieții deștepți' din MAI că au scos de la naftalină pliante false privind colaborarea sa cu Securitatea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.