Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ex-premierul Ion Chicu: Este necesar să se renunțe la împărţirea Moldovei în raioane

Wikipedia
Moldova raioane

Preşedintele Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei (PDCM), fostul prim-ministru Ion Chicu consideră extrem de necesară efectuarea reformei administrativ-teritoriale şi renunţarea împărţirii ţării în raioane.

Potrivit Infotag, el a vorbit despre acest lucru, ieri, în cadrul emisiunii-online "Teritoriul libertăţii" că "acesta este un nivel suplimentar de putere, care împiedică pe toată lumea", transmite Știri.md.

"Ţara ar trebui să fie împărţită în 4 zone sau regiuni şi în felul acesta să fie guvernată. Majoritatea împuternicirilor raioanelor ar trebui să fie date primăriilor.

Iar ideea nu se referă doar la redistribuirea finanţării, care este încă de 2 miliarde de lei anual, ci şi la înţelegerea faptului că acesta este un nivel suplimentar de putere. Astăzi, multora nu le place această iniţiativă", a spus el.

După părerea sa, revenirea la raioane în 2003 a fost "apogeul populismului politicienilor moldoveni şi marea lor greşeală".

"Şi astăzi există o supra-abundenţă de populism în politica moldovenească. Cine este la cârma ţarii acum? Aceştia sunt cei care ne conduc, ba în Europa, ba în Uniunea Eurasiatică.

Acum în politica Moldovei: atât stânga cât şi dreapta se confruntă întruna şi se atacă. Toată lumea se învinuieşte reciproc", a spus Chicu.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.