Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV! Copii pălmuiţi, puşi să mânânce forţat până la vomitare şi cu părul smuls, ar intra în PALMARESUL educatoarei DANA MUNTEANU de la ALBINUŢA

Educataorea Dana Munteanu

STIRIPRESURSE va prezenta în exclusivitate culisele unui dosar greu de digerat, al educatoarei Dana Munteanu de la grădiniţa de stat Albinuţa, femeia care recent a fost lăsată de o instanţa de judecată să revină în grădiniţa în care a comis pretinse fapte penale pentru care a şi fost trimisă în judecată sub măsura controlului judiciar.

Citeşte şi: ALERTĂ! O educatoare JUDECATĂ pentru ŞASE fapte de purtare abuzivă, LĂSATĂ de instanţă să meargă în grădiniţa în care ar fi comis faptele - surse

Concret STIRIPESURSE va prezenta detaliile anchetei instrumentate de procurori şi care arată de ce a fost necesară trimiterea în judecată a educatoarei Dana Munteanu pentru şase fapte de purtare abuzivă faţă de minori.

Femeia care trebuia să ocrotească şi să conducă la dezvoltarea educaţională a copiilor nu mai mari de cinci ani se pare că emana reacţii agresive intempestive care nu au nicio legătură cu activitatea didactică.

Astfel, "în cursul lunii octombrie 2017, in calitate de educatoare la Grădiniţa de Stat nr. 12 „Albinuţa”, în timpul desfăşurării activităţii de predare-învățare şt supraveghere, i-a introdus minorei ... în vârstă de 4 ani, o jucărie de pluş in gură pentru ca aceasta să nu mai plângă, iar, în cursul lunii noiembrie 2017, a tras-o de păr provocând desprinderea unui smoc destul de consistent de păr".

Copilă bătută cu papucii peste faţă

În cursul lunii octombrie a anului 2017, mai arată anchetatorii, în calitate de educatoare la Grădiniţa de Stat nr. 12 „Albinuţa” în timpul desfăşurării activităţii de predare-invăţare şi supraveghere, a lovit-o cu pantofii peste obraji pe minora în vârstă de 4 ani.

În cursul anului 2017, în calitate de educatoare la Grădiniţa de Stat nr. 12 „Albinuţa", în timpul desfăşurării activităţii de predare-invăţare şi supraveghere, a lovit-o cu palma peste fund pe minora, în vârstă de 4 ani şi a forţat-o să mănânce", se arat în dosar.

Pus să mănânce până a vomitat

"În cursul anului 2016, cât Şi în perioada septembrie-octombrie 2017 in calitate de educatoare la Grădiniţa de Stat nr. 12 „Albinuţa”, in timpul desfăşurării activităţii de predare-invăţare şi supraveghere, l-a agresat fizic pe minorul ..., în vârstă de 4 ani, prinzându-1 de păr şi aplicându-i palme peste faţă şi l-a forţat să mănânce determinându-i reacţia de emeză (vomă).

În data de 05.06.2018, în calitate de educatoare la Grădiniţa de Stat nr. 12 „Albinuţa”, în timpul desfăşurării activităţii de predare-invăţare şi supraveghere, l-a lovit pe minorul peste cap cu palma, fără motiv şi fără avertizare prealabilă, minorul masându-se imediat cu mâna în zona lovită, iar, in data de 07.06.2018, în timp ce repeta textul ce îl avea de recita pentru serbare l-a lovit cu un teanc de mai multe coli peste mână.

În cursul lunii octombrie 2017, în calitate de educatoare la Grădiniţa de Stat nr. 12 „Albinuţa”, în timpul desfăşurării activităţii de predare-invăţare şi supraveghere, a lovit-o pe minora .... cu palma peste gură pentru a nu mai ţipa, iar, la aproximativ 7-10 zile de la acest incident, a tras-o de pâr întrucât la activitatea de desen a depăşit conturul obiectelor desenate", se arată în dosar.

Copii protejaţi de efectele anchetei

"Pentru a se evita punerea în pericol a dezvoltării persoanelor vătămate în cauză (preşcolari), având in vedere vârsta extrem de fragedă a acestora, persoanele vătămate nu au fost audiate în cauză.

De asemenea, în cazurile in care reprezentanţii legali ai minorilor nu au fost de acord ca aceştia din urmă să fie supuşi unei expertize psihiatrice pentru a se verifica dacă acţiunile inculpatei Munteanu Dana au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a minorilor, organele de urmărire penală au ţinut cont de opinia reprezentanţilor legali în caz de refuz.

De altfel, în raportul de expertiză medico - legală psihiatrică nr. Al /516 1/2019 se precizează că expunerea la cercetarea penală, evaluări psihologice şi expertize psihiatrice pot avea efect detrimental asupra dezvoltării viitoare a minorului şi se recomandă evitarea expunerii minorului la procedurile de natură juridică.

Întrucât la marea majoritate a infracţiunilor săvârşite în cauză martori au fost doar copiii minori aflaţi în supravegherea inculpatei, al căror interes a reclamat ca aceştia să nu fie audiaţi, în cauză nu s-a putut realiza o plasare in timp mai exactă faţă de cea reţinută în cauză a acţiunilor de lovire exercitate de inculpată, cu atât mai mult cu cât în raportul de expertiză medico - legală psihiatrică menţionat anterior se arată că „un copil preşcolar nu poate relata coerent o succesiune de evenimente petrecute în urmă cu 2 - 3 ani, nu le poate plasa în timp, memoria acestuia fiind insuficient dezvoltată”, mai spun procurorii.

Lăsată "la locul faptei"

Potrivit actelor din dosar pe parcursul urmăririi penale procurorul de caz a luat măsura controlului judiciar faţă de această educatoare iar măsura a fost validată şi menţinută ulterior iar contestaţiile acesteia respinse de către instanţă.

Potrivit sursei citate una dintre obligaţiile impuse era aceea ca femeia să nu mai meargă în Grădiniţa Albinuţa, respectiv locul în care se presupune că ar fi comis faptele.

După trimiterea în judecată a dosarului instanţa a menţinut de două ori măsura preventivă în cazul educatoarei Munteanu iar în 11 februarie a stabilit:

"În temeiul art. 362 rap. la art. 208 şi art. 215 ind. 1 C.proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpata MUNTEANU ELENA DANIELA (…), prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti pronunţată la data de 15.05.2019, în dosarul nr. 11676/P/2017.

In temeiul art. art. 242 alin. 1 C.pr.pen. revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpata MUNTEANU ELENA DANIELA prin Ordonanţa din data de 15.05.2019, pronunţată în dosarul nr. 11676/P/2017 al Parchetului de pe langa Judecătoria Sector 2. În temeiul art. 275 C.proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 11.02.2020.".

Parchetul a stat cu mâinile în sân

Potrivit portalului instanţelor de judecată în cauză nu a fost introdusă nicio contestaţie împotriva acestei decizii a instanţei, nici de către parchet şi nici de către părţile vătămate din proces iar decizia a rămas definitivă după două zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.