Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exclusiv. Ce surpriza ne paste la viitoarele alegeri

alegeri

Legile electorale sunt finalizate sau aproape finalizate iar partidele deja isi fac calculele pentru viitoarele alegeri locale si parlamentare. Esecherul politic, cel putin teoretic, cuprinde partide pe toate gusturile aproape. La stanga se afla PSD-UNPR, la dreapta PNL-ul, PLR-ul si PMP-ul. Minoritatea maghiara are UDMR-ul. PC-ul se plaseaza in zona de centru. Insa de cand PRM-ul nu mai este un actor relevant, iar PP-DD-ul este ca si disparut zona antisistem a electoratului nu isi gaseste prea usor reprezentare.

Stiripesurse.ro a vorbit cu analistul politic Cristian Parvulescu care sustine ca pot aparea surprize pe aceasta nsia pentru ca este mare, e pana la 40% din electorat.

"Nisa exista. Daca apare partidul ar putea sa faca o surpriza. Surpriza poate veni din doua directii - daca reusesc sa mobilizeze electoratul nedecis - din directia unui partid populist sau a unui partid provenit dinspre societatea civila si care sa reuseasca sa castige in primul rand la nivel local o oarecare baza pentru a putea construi pentru parlamentare", a spus Parvulescu.

Intrebat daca pe aceasta nisa antisistem s-ar putea inscrie chiar PLR, prin extinderea luptei cu DNA si catre alte institutii, mergand spre populism, acesta s-a arata sceptic, dat fiind profilul lui Tariceanu.

"Exista o nisa. E mare, este mare mare. Cred ca ar putea atinge pana la 40%, o ocupa in mare masura PSD-ul printr-o serie de mesaje care atrag electoratul dispus sa merga in zona aceea. Dar realist vorbind, il vedeti pe Calin Popescu Tariceanu avand un discurs de genul asta? Nu i se potriveste.

Este singurul vector de imagine al PLR. Nu poate exista fata Tariceanu. Iar lui nu i se potriveste un mesaj antisistem. Pentru ca mesajul sau actual de critica a DNA nu este un mesaj antisistem este un mesaj pro-parlamentar. Nu este privit ca antisistem. Acela este nationalist-populist", a spus Parvulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.