Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Cum s-a negociat debarcarea lui Victor Ponta

Surse politice sustin pentru stiripesurse.ro ca in luna ianuarie a.c. la Luxembourg ar fi avut loc o intalnire decisiva pentru intrarea dupa alegerile europarlamentare a PNL in PPE si mai multe mutari pre si post alegeri.
La intalnire ar fi participat presedintele PNL Crin Antonescu alaturi de alti liberali pe de o parte si candidatul PPE pentru sefia Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si alti cativa responsabili ai popularilor europeni pe de alta parte.
Discutiile au fost extrem de practice sustin sursele citate. Liberalii s-au aratat foarte interesati de aderarea la PPE si ce presupune asta, in timp ce partea PPE de conservarea a ceea ce au acum in Romania.
Discutiile s-au extins si la alegerile prezidentiale din Romania. La acest punct reprezentantii PPE au aratat importanta unitatii partidelor de dreapta la aceste alegeri si mai ales restrangerea pe cat posibil a numarului candidatilor partidelor de pe aceasta parte a esichierului politic.
Intelegerea e una extrem de simpla. PPE ar fi de acord cu primirea PNL in randurile popularilor europeni si cu sustinerea lui Crin Antonescu la prezidentialele din noiembrie doar la schimb cu o sustinere a PNL pentru politica actuala a presedintelui Traian Basescu.
La scurt timp dupa intalnirea relatata mai sus, tot la Luxembourg a avut loc si o intalnire Traian Basescu cu Jean-Claude Juncker urmata apoi de o noua intalnire oficiala Antonescu - Basescu la Bucuresti.
Potrivit acelorasi surse... ulterior acestor intalniri... presedintele Crin Antonescu le-ar fi povestit apropiatilor sau ca actualul presedinte al republicii i-a promis ca potentialul de lupta al PSD in teritoriu va fi scazut drastic prin caderea unor capete de baroni.
La scurt timp dupa aceea liderul PNL a lansat retorica potrivit careia dupa prezidentialele din acest an Victor Ponta nu va mai fi premier, iar el sigur va accede in turul II.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.