Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Dan Șova îi răspunde lui Traian Băsescu: Se pricepe la drept și la parteneriatul public-privat exact așa cum mă pricep eu la petroliere!/AUDIO

sova

În exclusivitate pentru PESURSE.RO ministrul arată în detaliu că președintele se înșeală deoarece prevederile criticate de el se află deja în vigoare prin acte legislative promulgate de domnia sa și mai mult... aceste acte sunt ad-literam cu recomandările europene în materie.

"Președintele a făcut referire la două articole, articolul 38 și 42 și eu îmi mențin poziția acum câteva zile și nu trebuie dați doar consilierii afară de la Cotroceni ci și dânsul trebuie să se dea singur afară pentru că nu a fost atent la explicațiile pe care le-am dat în spațiul public și anume că articolul 38 nu reprezintă decât reluarea unor prevederi legale care există deja în legislația românească.

Mă refer la art.57, alin.1, lit.b din OUG 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune care a fost promovată chiar de domnia sa și de asemenea la Art.286 Alin.1 din OUG 34/2006 privind regimul concesiunilor de asemenea promulgată tot de domnia sa care conțin prevederi identice.

Mai mult decât atât.. Art.38 este formulat identic cu formulările care se regăsesc în Ghidul de bune practici privind parteneriatul public-privat al Băncii Mondiale, al EPEC-ului care este organizația profesională specializată în PPP al Comisiei Europene și a BEI și în conformitate cu jurisprudența CEDO și a recomandărilor Directoratului General Piață-DigiMark de la Comisia Europeană.

În legătură cu Art. 42 la care a făcut dânsul referire pentru ca ridicolul să fie complet îl informez deși am făcut public acest lucru, este formularea trimisă identic de către reprezentanții Comisiei Europene.

Pentru că nu vreau să intru în foarte multe chestiuni tehnice ceea ce contestă președintele este exact opinia Comisiei Europene și jurisprudența Curții de la Luxembourg în privința celor două articole, atât 38 cât și 42. Dar problema este că domnia sa se pricepe la drept și la parteneriatul public-privat exact așa cum mă pricep eu la petroliere.", a mai spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.