Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exclusiv: Eurodeputatul Cătălin Ivan, despre scandalul Corina Crețu

catalinIvan

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat pentru PoliticScan că scandalul în care este implicată Corina Crețu este iscat de o ”răzbunare ieftină”, iar românii ar trebui să se mândrească cu activitatea pe care o desfășoară comisarul.

”Eu cred că noi ca români ar trebui să fim mândri că avem unul dintre cei mai activi comisari și un comisar cu un portofoliu foarte important și greu. Repet, în Parlamentul European are o imagine foarte bună. Și punctul de vedere oficial al Comisiei Europeană arată că este unul dintre comisarii cu cea mai bună activitate, de aceea cred că ar trebui să apreciem mai mult când cineva muncește și ne reprezintă cu cinste și să evităm să aruncăm cu noroi în urma unor niște răzbunări mici, personale pentru că tot acest scandal a plecat din faptul că 8 din cei 19 membri ai cabinetului fie au renunțat, fie au fost demiși. Sigur, poate să pară mare cifra de 8 din 19, dar gândiți-vă că este vorba despre un portofoliu foarte important, de o echipă formată - alcătuită acum un an de zile, iar din 19 oameni este imposibil să confirme toți, este un volum de muncă foarte mare pentru că sunt așteptări pe o parte și de alta, într-un an de zile lucrurile se triază, se așează, unii confirmă, alții  nu confirmă, unii se așteptau la altceva, iar unii găsesc altceva și aleg să plece, nu este o tragedie. Eu cred că tot acest scandal a plecat pur și simplu dintr-o răzbunare ieftină, mică, a unuia dintre cei care au plecat”, ne-a declarat eurodeputatul.

Pentru a aduce argumente pentru susținerea a ceea ce a spus despre Corina Crețu, Ivan a descris un episod recent care i-a impresionat pe colegi.

”Eu sunt în Comisia de Control Bugetar, am fost membru plin mandatul trecut, 5 ani de zile, iar acum sunt membru supleant, dar luni, chiar săptămâna aceasta, a avut loc audierea Corinei Crețu în Comisia de Control Bugetar și timp de 2 ore i s-au pus tot felul de întrebări, din partea tuturor colegilor din toate țările membre ale UE, din toate grupurile politice. A răspuns, audierea s-a încheiat foarte bine. Este apreciată pentru munca sa și pentru faptul că în doar un an de zile a fost în atât de multe țări și a avut, cred că după Mogherini care este înalt reprezentant pentru Afaceri Externe, cred că a avut cele mai multe deplasări. Și inclusiv în gestionarea crizei din Grecia a avut un rol foarte important și se bucură de o popularitate mare acolo”, a mai precizat Cătălin Ivan.

Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale, este implicată într-un potențial scandal la Bruxelles din cauza programului său de lucru relaxat și imprevizibil, precum și a libertăților pe care și le ia cu angajații. În replică, Corina Crețu a publicat un răspuns pe contul său de Facebook în care califică articolul Politico drept un „atac fără precedent și fără nici o bază reală”.

Citește și Prestația comisarului Corina Crețu poate începe să afecteze imaginea românilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.