Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Guvernul României discută serios mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim/ Reacție din MAE

bugetul.ro
confidential secret umbra

Guvernul României a discutat în ședința de guvern din 18 aprilie 2018 un Memorandum privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim (cu mențiunea specială Ierusalimul de Vest - cel recunoscut oficial la ONU ca facând parte din Israel). Memorandumul a fost prezentat în ședința de guvern de George Ciamba, secretarul de stat din MAE pentru pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic.

Contactat de STIRIPESURSE.RO secretarul de stat în MAE, George Ciamba, a declarat că ”Nu comentez! NU vreau să vorbesc despre asta”. La insistențele reporterului stiripesurse.ro dacă a prezentat sau nu Memorandumul privind mutarea Ambasadei Romaniei, George Ciamba a repetat că pe această temă nu vrea să vorbească și ne-a indicat să vorbim în altă parte și a închis telefonul.

Liviu Dragnea spune că vrea această mutare. ”Susțin mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Ce așteptăm, să mute Isrel capitala? Stăm cu personalul diplomatic să facă naveta...”, a spus liderul PSD.

Potrivit documentului consultat de STIRIPESURSE mutarea nu ar fi una iminentă, dar ar fi una angajantă. Titlul memorandumului prezentat membrilor Guvernului ducea la o decizie iminentă, dar conținutul documentului era unul mai mult analitic. Era prezentată situația actuală și posibilele opțiuni, dar se insista pe actualul tablou din Orientul Mijlociu, pozițiile din Uniunea Europeană și relațiile speciale ale României cu anumite state cheie.

Este un prim act al guvernului în care se pune problema chiar atât de direct și surse din cadrul Guvernului susțin pentru STIRIPESURSE.RO că are o legătură directă cu vizita pe care în luna mai premierul Viorica Dăncilă o va face la Ierusalim unde se va întâlni cu premierul Benjamin Natanyahu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a refuzat să comenteze azi zvonurile din presă spunând că el personal nu a văzut un asemenea document. Surse din cadrul Guvernului susțin că documentul a fost prezentat în cadrul ședinței de guvern, dar documentul a fost imediat retras pe motiv că nu se dorește scurgerea lui în presă.

Discuțiile nu sunt noi și ele au fost confirmate chiar de premierul israelian într-un interviu recent pentru STIRIPESURSE.RO că astfel de discuții există, dar nu a înnaintat o dată anume - AICI si AICI.

Până în acest moment doar SUA și Guatemala au anunțat public că vor muta ambadadele de la Tel Aviv la Ierusalim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.