Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Discuție încinsă între Victor Ponta, Liviu Dragnea și unii lideri județeni PSD (surse)

ponta zambeste

Într-o ședință de profunzime, o serie de lideri PSD nu au stat ghiocel în fața lui Victor Ponta și au respins planul președintelui de partid. Ședința informală care trebuia să lămurească anumite aspecte și pe cât posibil să pregătească un Congres lin, a generat mai multe semne de întrebare. Surse din PSD spun ca măcar s-a discutat deschis, chiar dacă uneori destul de aprins. Alinarea este ca PSD mănăncă, atât cât este, pâinea dulce a guvernării.

Surse din PSD au declarat pentru stiripesurse.ro ca o serie de lideri ai partidului au pus degetul pe rană, la sedinta informala care a avut loc in weekend, la Turnul Magurele (Teleorman) și i-au spus lui Victor Ponta, verde-n față, paradoxul ‘reformei’ PSD, din punctul lor de vedere: spalarea imaginii PSD, mutare menita sa aduca o crestere in sondaje ar putea avea efectul contrar, anume un scor mai slab in alegeri.

Cum? Mărul discordiei îl reprezintă limitarea puterii baronilor prin interdictia cumularii functiei de presedinte de Consiliu Judetean cu cea de presedinte al organizatiei judetene.

Sursele citate spun ca argumentul cu care a venit Victor Ponta este ca o astfel de lovitura de imagine va oferi credibilitate PSD in fata electoratului si va spala imaginea de partid care depinde de baroni.

De cealalta parte, replica unor lideri PSD a fost necruțătoare in discutiile neoficiale din weekend: daca PSD va lua o astfel de decizie, atunci conducerea centrala sa se astepte la o posibila scadere in sondaje, deoarece masinaria va merge mai greu la alegerile locale si nimeni sa nu se mire pe urma de ce s-au pierdut voturi.

Suplimentar, unii lideri locali ne-au declarat dupa ședință, fără să precizeze dacă au spus acest lucru și de față cu Victor Ponta, că mereu problemele sunt in teritoriu si ca o greseala a centrului trebuie platita de liderii judeteni.

La intalnirea din weekend au participat Victor Ponta, Liviu Dragnea, majoritatea sefilor de Consililii Județene și unii președinți de organizații județene.

MAI MULTE INFORMATII PE ACEASTA TEMA:

SURSE - Zeii PSD coboara din Olimp

SURSE - Culisele sedintei din barlogul lui Dragnea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.