Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Lista miniștrilor remaniați: mutările pe care le pregătește Victor Ponta

guvern

Premierul Victor Ponta a anunțat că vom avea parte de o restructurare a Guvernului, care va fi finalizată până pe decembrie cel târziu. Principala mutare este ieșirea UDMR de la guvernare și intrarea PLR-ului lui Călin Popescu Tăriceanu.

- Ministerul Transporturilor: actualul ministru, Ioan Rus, va fi remaniat și înlocuit, cel mai probabil, cu actualul ministru al Bugetului, Darius Vâlcov. Totodată, portofoliul Transporturilor este vizat și de liberalii lui Tăriceanu.

- Ministerul de Finanțe: la acest minister vom avea parte de mutări interesante. Actualul ministru, Ioana Petrescu, va fi remaniată. De asemenea, vom avea parte de o comasare a Ministerului de Finanțe cu Ministerul Bugetului. În noul Minister de Finanțe, favorit ar fi penalul lui Tăriceanu, Daniel Chițoiu.

Acesta a mai fost ministru de Finanțe și a scăpat ca prin urechile acului în Parlament de problemele penale. Chițoiu a fost salvat de PSD, iar acum își primește recompensa pentru faptul că l-a ajutat pe Tăriceanu să rupă din PNL.

- Ministerul Educației: la acest minister vom avea o comasare. Ministerul Educației va înghiți și partea de învățământ superior. În consecință, actualul ministru al Educației, Remus Pricopie, va fi remaniat. Ministru plin al Educației ar putea deveni Mihnea Costoiu.

- Ministerul Culturii: după ieșirea UDMR de la guvernare, acest minister este liber. Cultura este vânată de oamenii lui Tăriceanu, care l-ar vrea impus pe Radu Boroianu.

- Ministerul Mediului: și acest minister este liber, după ieșirea UDMR de la guvernare. Mediul va rămâne în portofoliul PSD, care are două opțiuni. Fie revine Rovana Plumb, fie se desființează poziția de ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, iar actualul ministru delegat, Doina Pană, va deveni ministru plin al Mediului.

Supărarea mare este la UNPR, care nu prea și-ar dori intrarea la guvernare a PLR-ului lui Tăriceanu. Din informațiile noastre, UNPR va forța tare de tot în negocierile pentru noul Guvern.

P.S. Odată ce se vor fi finalizat calculele, Victor Ponta va trebui să meargă în fața Comitetului Executiv al PSD pentru a primi mandat pentru noua structură guvernamentală.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.