Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Ministrul Justiției, reacție după ce a fost pârât de Kovesi la CSM

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, reacționează după ce șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat CSM cu privire la o posibilă afectare a independenței sistemului judiciar printr-o declarație a ministrului.

Sunt de notorietate distincțiile dintre contenciosul constituțional și contenciosul administrativ!”, a declarat Tudorel Toader pentru STIRIPESURSE.RO.

Ministrul Justiției a afirmat marți dimineață că legalitatea unei hotărâri de guvern nu o verifică procurorii, ci judecătorii de contencios administrativ, fără a se referi direct la dosarul „Belina”.

În replică, DNA a precizat că problema a fost tranșată în mod definitiv de către Înalta Curte de Casație Și Justiție prin Decizia penală nr. 13 din 24 ianuarie 2014 a completului de 5 judecători, prin care s-a stabilit că fapta ministrului care promovează o hotărâre de guvern având ca obiect trecerea în mod nelegal a unui bun imobil din domeniul public al statului într-o altă formă de proprietate publică, producând un avantaj patrimonial unei societăți comerciale, constituie infracțiunea de abuz în serviciu. „În ceea ce privește decizia Curții Constituționale a României nr. 68 din 27 februarie 2017, precizăm că aceasta este aplicabilă unor acte normative de nivelul legilor și ordonanțelor de urgență și nu actelor administrative emise prin hotărâri de guvern”, a mai transmis DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.