Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Noi STENOGRAME din PSD: Replicile lui Mihai Tudose pentru Gabriela Firea și răspunsul primarului

Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriela Firea Mihai Tudose

STIRIPESURSE.RO vă prezintă, în exclusivitate, stenograme dintr-o discuțiecrucială din PSD, unde Gabriela Firea și Mihai Tudose au avut un schimb de replici extrem de tăioase. Discuția s-a pretrecut de Sfântul Andrei, imediat după ce premierul Mihai Tudose a criticat-o public pe Gabriela Firea pentru decizia de a organiza un târg de Crăciun în Piața Victoriei.

Firea l-a dat de gol pe premier care i-ar fi cerut ca în Piața Victoriei să fie instalată o statuie, pentru ca protestatarii să nu îl mai deranjeze și să nu aprobe mitingurile sindicaliștilor. ”Dvs sunteti de la Braila, si nu de la Craiova, Dvs nu stiti ce este statul paralel, desi nu ati avut curajul sa spuneti asta in Cex, Dvs numiti penale doua colege, Dvs nu va coborati sa cititi scrisoarea presedintilor Parlamentului, pe Dvs nu va ingrijoreaza situatia ministrului de Interne care nu v-a sunat si, deci, subiectul nu exista, Dvs aveti agenda si program paralele fata de din ce in ce mai multi dintre noi”, au fost reproșurile lui Firea.

”Mihai Tudose: Verticalitatea voastra sta in targul din pta Victoriei ?!?

Gabriela Firea: Verticalitatea noastra sta in faptul ca am sustinut un coleg sa conduca Guvernul astfel incat Romania sa fie o tara libera, suverana, cu oameni multumiti de viata lor, cu un climat de pace si buna-intelegere, cu mai putine sau deloc abuzuri, cu respectarea drepturilor omului! Daca imaginea Dvs este mai importanta decat aceasta tara, atunci nu va doresc succes, Domnule Prim-Ministru!

Citește și: S-a aflat! Cât de bogat este secretarul de stat Raed Arafat și ce venituri are acesta

Aveti o misiune dificila la guvernare si Dvs va coborati de la inaltimea functie printre bietii alesi locali - cei care se ocupa de festivaluri, targuri... Sau ati uitat cand ma intrebati de ce nu montam o statuie in Piata Victoriei, sa avem un proiect de regenerare urbana, ca v-ati saturat de galagia #rezist in piata? Sau cand m-ati certat pentru ca nu care cumva sa aprob mitingurile sindicalistilor in fata guvernului, pt ca nu se mai poate lucra?

Eu nu am uitat! E bine, totusi, sa nu ne credem invincibili si sa nu calcam totul in picioare, la umbra unei pozitii efemere in stat... Succes maine la parada, in tribuna oficiala! Nu uitati umbrela! Va ploua!

Citește și: Lovitură pentru Gabriela Firea! Refuzul care îi dă peste cap planurile

Mihai Tudose: V-am rugat /sugerat Dna Primar General sa incercati sa implementati solutia de sistematizare a intersectiei asa cum a fost ea trimisa la Dvs de catre MAI / pol rutiera din primavara .... Atat . Solutie de usurat traficul . NU v-am solicitat niciodata sa refuzati mitinguri .... Continui sa cred ca nu e cea mai fericita idee cu targul in unul din cele mai aglomerate locuri din Buc ( fara locuri/ spatii de parcare ) Atat .

Citește și: Declaraţii incendiare făcute de omul săptămânii în Parlamentul European! Reacţii pe subiectele momentului

Gabriela Firea: Dl Prim ministru, am memorie buna si au fost si martori la discutiile noastre... nu e de mirare ca nu le mai recunoasteti. Va descrie intregul caracter si comportament.

Primaria Generala nu este in subordinea Guvernului, ca de altfel nicio primarie din tara. Nu aveti de ce sa-mi faceti mie sugestii/recomandari nici in privat si nici prin presa. Eu raspund in fata legii si a bucurestenilor.

Citește și: Bugetarii nu se așteptau la asta! Cu câte la va scădea salariul de la 1 ianuarie – procent semnificativ

Dvs raspundeti in fata legii si a Parlamentului. Daca ingrijorarea Dvs era una sincera si onesta privind organizarea festivalului pt copii si a targului din Piata Victoriei, m-ati fi sunat sa vorbim colegial, si nu mi-ati fi dat indicatii pretioase prin presa. Nu uitati ca Dvs ati deschis acest conflict. Am tacut jumatate de an. Jumatate de an in care ati consumat energie si timp pentru a ma bloca, pentru a stopa toate proiectele comune Guvern-Primaria Capitalei. V-ati incalcat propriile promisiuni ca veti sprijini proiectele Capitalei Romaniei. Noi nu va cerem bani. Va solicitam parteneriate legitime.

Citește și: Situație inedită la BNR: Ce se va întâmpla cu salariile uriașe ale angajaților, după revoluția fiscală

Dl Iohannis este in campanie electorala pt prezidentiale, iar Dvs sunteti in campanie electorala pentru preluarea PSD. Nu negati, este inutil, o stiu si o simt din ce in ce mai multi colegi. Dvs sunteti de la Braila, si nu de la Craiova, Dvs nu stiti ce este statul paralel, desi nu ati avut curajul sa spuneti asta in Cex, Dvs numiti penale doua colege, Dvs nu va coborati sa cititi scrisoarea presedintilor Parlamentului, pe Dvs nu va ingrijoreaza situatia ministrului de Interne care nu v-a sunat si, deci, subiectul nu exista, Dvs aveti agenda si program paralele fata de din ce in ce mai multi dintre noi... Dumnezeu este mare si ne stie sufletul tuturor...”, a fost schimbul de replici dintre cei doi.

Citește și: Previziunile s-au adeverit: Cine ar putea face plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.