Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV ONLINE - Dezvăluiri despre răpirea jurnaliştilor din Irak. Scopul înscenării

omar-hayssam

Detalii incredibile ies la iveală despre răpirea jurnaliştilor români în Irak, în 2005. Potrivit motivaţiei judecătorilor în sentinţa de condamnare la închisoare a fraţilor lui Omar Hayssam, toată operaţiunea a fost pusă la cale de Hayssam pentru a obţine recunoştinţa autorităţilor.

Vezi şi: DEZVĂLUIRI: Traian Băsescu ştia că Omar Hayssam va fugi din ţară

În sarcina lui Omar Hayssam au fost reţinute faptele de iniţiere a constituirii unei asocieri în scopul săvârşirii de acte de terorism, în baza unei înţelegeri prealabile cu gruparea teroristă hotărând lipsirea de libertate, prin răpire, a jurnaliştilor români Marie-Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian în vederea obţinerii unui folos material sau a unui alt avantaj.

Vezi şi: Băsescu: Unii tremură că Hayssam a fost adus în țară

Intenţiile infracţionale ale lui Omar Hayssam au fost animate de la bun început de dorinţa acestuia de a evita măsurile ce puteau fi luate în mod legal împotriva sa ca urmare a procedurilor judiciare iniţiate de autorităţile competente în luna noiembrie 2004, relativ la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, privatizări frauduloase etc.

Vezi şi: Procurorul şi judecătoarea care l-au eliberat pe Omar Hayssam, audiaţi la DNA

În cadrul planului său infracţional, Omar Hayssam intenţiona să procedeze la răpirea jurnaliştilor români pentru a putea ulterior „să pozeze” în salvator al acestora, considerând că printr-un astfel de „act de eroism” va obţine recunoştinţa autorităţilor române şi va fi exonerat de o eventuală răspundere penală. În paralel acesta urmărea şi scoaterea din România a contravalorii afacerilor sale sub pretextul plăţii unei recompense către „răpitorii” jurnaliştilor români. Pe aceeaşi linie de gândire, Omar Hayssam urmărea ca la un moment dat să părăsească definitiv teritoriul României.

Vezi AICI documentul în care sunt cuprinse toate aceste detalii!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.