Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Parchetul se mișcă în cazul Caravanei autonomiei

caravana autonomiei
După plângerea penală făcută de deputatul PSD Bogdan Diaconu, Parchetul General a trimis plângerea spre soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. eeeeeee   PPMT a lansat o acţiune intitulată ‘Caravana autonomiei’, în cadrul căreia va fi prezentat în localităţile Ardealului proiectul de autonomie pe care îl propune partidul.

Preşedintele PPMT, Toro T. Tibor, a declarat că proiectul prevede introducerea în Constituţie a statutului regiunilor.

‘PPMT a lansat ‘Caravana autonomiei’, în cadrul căreia liderii şi specialiştii partidului vor prezenta în mai multe localităţi din Ardeal un pachet legislativ care se referă la regionalizare şi la proiectul de autonomie elaborat de PPMT, un obiectiv important al comunităţii maghiare. Pachetul se bazează pe introducerea în noua Constituţie a statutului regiunilor şi crearea de regiuni cu statut special, printre care noi susţinem să fie şi Partium şi Ţinutul Secuiesc. Caravana va străbate localităţi mai mari sau mai mici din Ardeal, timp de trei săptămâni’, a menţionat Toro T. Tibor.
El a mai spus că pachetul legislativ va fi completat şi finalizat în vară, după încheierea caravanei.

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele PPMT Bihor, Csomortanyi Istvan, a declarat că, în viziunea sa, regiunea cu statut special Partium ar avea 1,3 milioane de locuitori, din care 400.000 de maghiari şi 100.000 de romi.

‘Regiunea ar cuprinde judeţele Bihor, Satu Mare şi unele părţi din judeţele Sălaj, Maramureş şi Arad. Regiunea ar avea o pondere de 30% a minorităţii maghiare şi de aceea ar avea nevoie de un statut special, ar fi o regiune bilingvă’, a menţionat Csomortanyi Istvan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.