Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV PROBLEME MARI pentru ÎPS Teodosie - Martorul care și-a schimbat declarațiile în favoarea prelatului a intrat sub lupa DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
teodosie iccj

Procurorii DNA s-au autosesizat cu privire la fapta de mărturie mincinoasă în cazul martorului Niculae Marghiol, fost director al Fermei 3 Nazarcea, după ce acesta și-a schimbat declarațiile față de situația de la fermă, în faza finală a procesului de corupție al ÎPS Teodosie, spun surse judiciare pentru STIRIPESURSE.

Concret, bărbatul a declarat la ultimul termen de judecată din acest proces, înaintea pledoariilor finale, că el era supărat pe Episcopie pentru că nu i-ar fi plătit mai multe sume de bani datorate în contul aducerii unor utilaje proprii la lucrările pământului și nu a mai confirmat o mare parte din declarațiile date inițial în fața anchetatorilor DNA.

Citeşte şi: HALUCINANT! Ajutor 'DIVIN' pentru ÎPS Teodosie - Un martor cerut de DNA și-a schimbat radical declarațiile - Era supărat pe biserică când a vorbit prima oară

Articolul 273 din Codul Penal arată că „fapta martorului care, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură în care se ascultă martori, face afirmații mincinoase ori nu spune tot ce știe în legătură cu faptele sau împrejurările esențiale cu privire la care este întrebat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Totodată „mărturia mincinoasă săvârșită: a) de un martor cu identitate protejată ori aflat în Programul de protecție a martorilor; b) de un investigator sub acoperire; c) de o persoană care întocmește un raport de expertiză ori de un interpret; (2) d) în legătură cu o faptă pentru care legea prevede pedeapsa detențiunii pe viață ori închisoarea de 10 ani sau mai mare se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

Citeşte şi: Cazul de corupție al ÎPS Teodosie a ajuns la final - Instanța a anunțat când va asculta pledoariile finale

„Autorul nu se pedepsește dacă își retrage mărturia, în cauzele penale înainte de reținere, arestare ori de punerea în mișcare a acțiunii penale sau în alte cauze înainte de a se fi pronunțat o hotărâre ori de a se fi dat o altă soluție, ca urmare a mărturiei mincinoase”, se arată în același articol.

După declaraţia bărbatului procurorul de şedinţă al DNA ar fi întocmit un proces verbal de autosesizare iar cazul va fi cel mai probabil continuat la Constanţa, precizează aceleaşi surse.

Până la momentul publicării acestei ştiri DNA nu a confirmat sau infirmat informaţiile.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.