Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV PS Ignatie: 'O fractură logică' într-o întrebare (ne)sinceră

doxologia.ro
episcopul ignatie

Liderul USR, Dan Barna, este unul dintre marii adversari ai credinței creștine, iar asta a dovedit-o, de-a lungul timpului, în mai multe rânduri. Cel mai recent, Barna s-a arătat deranjat că lăcașurile de cult, fie ele creștine sau nu, se redeschid pentru credincioși, spunând că „de ce o sală de spectacole, care are cumva aceleași caracteristici cu o biserică, rămâne în continuare închisă”.

Preasfințitul Ignatie, episcopul Hușilor, recunoscut ca fiind cel mai activ ierarh din Sfântul Sinod în ieșirile sale publice pentru apărarea bisericii și credinței ortodoxe, precizează, pentru STIRIPESURSE.RO, că, în ultima declarație făcută de „un politician progresist”, se află ”o fractură logică” într-o întrebare (ne)sinceră. Deși nu îi dă numele lui Dan Barna, episcopul de la Huși îi explică politicianului, pe înțelesul liderului USR, unde are loc ”fractura logică” din discursul său împotriva bisericilor, sub forma apărării culturii.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

“O fractură logică” într-o întrebare (ne)sinceră

”Un politician progresist întreabă, probabil retoric: “De ce o sală de spectacole, care are cumva aceleași caracteristici cu o biserică, rămâne în continuare închisă? E o fractură logică, din punctul meu de vedere” (17 iunie a.c, RFI).

Pe mine personal, cel care a pus această întrebare nu mă convinge că îl preocupă atât deschiderea sălilor de spectacol, adică accesul “la zona de cultură”, care, conform afirmației domniei sale, “este din nou marginalizată”, cât faptul că bisericile au fost redeschise. Evident că nu îmi permit să insinuez în niciun fel lipsa de apetit pentru cultură. Nu dețin o asemenea competență morală.

Citește și: Iohannis, reacție despre prelungirea stării de alertă: ‘Este o abordare și utilă și corectă și de bun simț’

Hiba este în altă parte. Ceea ce mă determină să sesizez că această întrebare conține o “fractură de logică”, este faptul că nu am auzit sau văzut nicio declarație publică a domnului politician înainte de data prelungirii stării de alertă, din care să reiasă că, într-adevăr, îl frământă o preocupare majoră și intensă pentru ca sălile de spectacol, spațiile de cultură să fie deschise, fapt care ar fi fost absolut legitim. Din păcate, accentul, mi se pare, nu cade atât pe accesul “la zona de cultură”, cât pe faptul că bisericile au fost redeschise. Asta, probabil, deranjează.

Desigur, faptul că “zona de cultură” a credinței a fost permanent marginalizată pe vremea pandemiei, nu prea stârnește îngrijorări sau interogații (aproape) pentru nimeni.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’

Deci, nu sunt pe deplin convins că pe cel care a pus întrebarea îl preocupă atât accesul la cultură în vreme de pandemie, ceea ce ar fi minunat, cât eventuala gelozie că bisericile au fost redeschise, iar credincioșii au dreptul să-și trăiască credința în lăcașele de cult.”, e comentariul semnat de episcopul Ignatie pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.