Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV STENOGRAME DIN ȘEDINȚA PSD. Dragnea a tunat împotriva celor care au votat cu Oprea

exclusiv

STIRIPESURSE.RO a reușit să intre în posesia unor stenograme audio din ședința Comitetului Executiv al PSD de la Murighiol. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat dur atitudinea unor senatori PSD care nu ar fi ascultat deciziile luate la partid și care au acționat emoțional la votul în Cazul Gabriel Oprea acuzat de omor din culpă de procurorii DNA:

Vezi și: Şpagă în campania lui Băsescu: De ce au fost Ioana Băsescu şi Elena Udrea la DNA

”Liviu Dragnea în Comitetul Executiv Național al PSD (CexN al PSD): Mihai (n.a. Mihai Fifor, șeful Grupului PSD din Senat) Ce ți-am spus eu ție cu privire la votul din Senat referitor la ridicarea imunității lui Gabi Oprea, ca să înțeleg și eu ce s-a întâmplat?

Mihai Fifor, șeful Grupului PSD din Senat: Domnule președinte discuția noastră a fost foarte clară – toți senatorii PSD votează pentru încuviințarea solicitării DNA. Asta am și comunicat, dar ceea ce s-a întâmplat în ședință e altceva. 73 de voturi au fost împotrivă și.. (neinteligibil). Cum s-au desfășurat lucrurile și cum s-a ajuns în situația asta e mai greu de explicat.... Dacă mă uit însă azi pe filmarea din Senat dată de stiripesurse care conține tot filmul votului, se vede foarte clar că marea majoritate din cele 73 de voturi sunt voturi liberale, nu voturi PSD.

Pe de altă parte eu cred ca a fost un vot emoțional, pentru că așa cum știe toată lumea, înaintea votului, în timpul votului a discutat cu fiecare coleg în parte și este foarte probabil să se fi ajuns ca unii colegi să fi vota împotrivă, dar...

Liviu Dragnea, președintele PSD: Vreau să știu și eu atunci de ce am ajuns în situația asta, că suntem aici și discutăm despre liste (neinteligibil). În ultima perioadă am discutat cu foarte mulți parlamentari de-ai noștri, cu foarte mulți și am înțeles că suntem colegi în continuare, că suntem disciplinați ca partid, nu suntem un partid militarizat, dar totuși când luăm niște decizii politice pe care le luăm cu discuții în partid și în grupuri ele trebuie duse până la capăt și constat că nu mai contează ce discutăm noi și contează emoția de moment. Eu nu am absolut nimic împotriva lui Oprea, dar noi discutăm aici despre posibilitatea de a i se începe sau nu urmărirea penală.

Pe de altă parte acești colegi ai noștri care au mers pe această emoție, nu știam că sunt atât de emotivi. Totuși a murit un tânăr... Știm că de la noi au fost puțini care au votat, dar de ce a trebui să se întâmple asta?”, se aude în stenograma audio intrată în posesia stiripesurse.ro

Potrivit surselor noastre senatorii care au votat împotriva solicitării DNA ar fi fost amenințați că le sunt puse în pericol candidaturile pe listele partidului pentru indisciplină.

STIRIPESURSE.RO  a publicat ieri FILMUL integral al ședinței în care Senatul României a făcut scut în jurul lui Gabriel Oprea.

UPDATE: vom reveni pe parcursul zilei si cu alte stenograme din ședința social-democraților

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.