Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exclusivitate, de peste ocean: Un alt erou român înrădăcinat în Diaspora!

arhiva personala
erou roman America
Originar din orașul Turnu-Severin din județul Mehedinți, România suntem mândri de Eroul nostru care slujește în Atlanta, Georgia SUA: LIDIA DUME. Familia ei s-a mutat în Statele Unite în 1979, când ea era doar o fetiță. De atunci, locuiește în Statele Unite, unde a început un nou capitol din viața ei.
Pentru o perioadă de timp, a fost acasă pentru cei doi copii frumoși, dar în acelasi timp a coordonat propria companie de granit timp de 16 ani.
După tot acest timp, a decis să obțină licența RCIS pentru a lucra în laboratorul cardiac. Așadar, în 2012, s-a înscris în program și a absolvit 2016.
A lucrat la mai multe spitale din Atlanta. În prezent, este angajată la spitalul Northside Atl Gwinnett în laboratorul cardiac, în calitate de Cardiovascular Specialist. Practic, ea se ocupă cu cardiologul și preface diferite proceduri cardiace. Acestea intră în principal în artere și vene dintr-o gaură mică de puncție și introduc mici echipamente precum catetere, fire, baloane și stenturi pentru tratarea bolilor vasculare. Ele pot trata bolile vasculare pe tot corpul, dar acționează în principal în inimă.
Când pacienții suferă de un atac de cord, merg la laboratorul Cath, unde echipa medicală oprește atacul de cord al pacientului. Echipa ajută la păstrarea mușchiului cardiac de daunele cauzate de atacul de cord, folosind mai multe alte proceduri, cum ar fi stimulatoare cardiace, Ekos, EVAR, TAVR, PFO, ASD, Bucle, centeză pericardică, cazuri periferice și multe altele.
Ea a declarat:
" Îmi place meseria în special atunci când știu că am ajutat pe cineva care ar putea să nu fi supraviețuit atacului de cord fără ajutorul uimitoarei noastre echipe de Cath Lab. Avem o muncă grea și stresantă și lucrăm non-stop. Laboratorul Cath nu se închide niciodată deci avem întotdeauna o echipă la apel 24 de ore, în cazul în care cineva are nevoie de ajutorul nostru.
Deși meseria mea poate fi grea, este foarte plăcut să știu că am jucat un rol în a ajuta pe cineva să aibă o calitate mai bună a vieții și, eventual, mai mult timp pentru a petrece alături de cei dragi ". Toată aprecierea și respectul față de eroii noștri de pe prima linie. Ne rugăm pentru sănătatea și siguranța dvs. în timp ce aveți grijă de alții. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!
Autor: Alina Crișan - scriitoare independentă

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.