Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Execuție: Premierul britanic Sunak l-a demis pe ministrul de Interne după ce a certat Poliția

The sun
Rishi Sunak

Premierul britanic Rishi Sunak l-a demis, luni, pe ministrul de interne, Suella Braverman, a declarat o sursă guvernamentală citată de Reuters, după ce aceasta a criticat modul în care poliția a gestionat un marș pro-palestinian.

Sub presiunea parlamentarilor opoziției și a membrilor propriului său partid, Partidul Conservator, aflat la guvernare, de a o concedia pe Suella Braverman, Rishi Sunak i-a cerut ministrului „să părăsească guvernul”, lucru pe care aceasta l-a acceptat, a precizat sursa.

În timp ce Sunak a început să își remanieze echipa ministerială, fostul premier David Cameron a fost văzut intrând în Downing Street, ceea ce a stârnit speculații că acesta ar urma să revină în guvern.

Săptămâna trecută, Braverman a făcut o postare în care acuza poliția că adoptă „standarde duble” în tratarea protestelor, un argument despre care opoziția din Partidul Laburist a spus că a creat tensiuni la o demonstrație pro-palestiniană de sâmbătă.

Atunci, peste 140 de persoane au fost arestate după ce contramanifestanții de extremă dreapta s-au încăierat cu poliția care încerca să-i țină departe de cei 300.000 de manifestanți pro-palestinieni.

Se așteaptă ca Sunak să efectueze un număr mai mare de schimbări în cabinetul său, aducând aliați și înlăturând unii miniștri despre care biroul său de pe Downing Street spune că nu au fost atât de performanți pe cât își dorea el în departamentele lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.