Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Executii sumare în PNL Suceava. Război total între vechii liberali și vechii pdl-iști

Flutur Balan

Colegiul Director Judeţean al PNL Suceava a votat, sâmbătă, în favoarea excluderii din partid a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Ilie Niţă. Ilie Niță (fostul PNL) își exprimase dorința să candideze pentru Consiliul Județean și să redevină apoi șef al CJ.

Aceeași funcție a anunțat că și-o dorește și Ion Bălan, vicepreședinte național al PNL (fostul PDL) care susținut de Gheorghe Flutur a reușit să impună excluderea concurenței din fostul PNL.

În Consiliul Director Judeţean al filialei PNL, structură constituită din preşedinţii organizaţiilor locale şi primarii liberali, pentru excludere au votat 171 dintre membri şi doar cinci au votat împotrivă. 

Prin votul exprimat sâmbătă, Colegiul Director Judeţean al PNL a luat act de decizia de joi a Biroului Politic Judeţean (BPJ) al PNL Suceava, care a hotărât, cu 62 voturi pentru şi patru împotrivă, sancţionarea lui Niţă cu excluderea din partid. 

Excluderea a fost motivată prin încălcarea statutului PNL, prin declaraţiile defăimătoare pe care le-a făcut în presă la adresa partidului şi conducerii acestuia, precum şi pentru că nu a respectat deciziile partidului. Se așteaptă o reacție dură din partea fostului PNL care îl susțineau pe cel exclus.

Niţă nu a fost prezent la şedinţa Comitetului Director Judeţean, decizia finală privind excluderea fiind luată în lipsa lui. Odată cu excluderea din partid, Ilie Niţă îşi va pierde şi calitatea de consilier judeţean şi implicit funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava. 

Niţă a mai fost membru al PD şi PRM, fiind exclus din aceste formaţiuni politice pentru că a acţionat în afara deciziilor partidului. El este membru PNL din 2009, după ce a fost exclus din PRM. 

Câteva zeci de primari PNL i-au cerut lui Niţă să aleagă, până în 15 iulie, între statutul de vicepreşedinte al CJ Suceava şi cel de membru al PNL, în condiţiile în care conducerea CJ Suceava este a PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.