Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Executivul discută, în ședința de Guvern, despre Banca Naţională de Dezvoltare

Facebook
guvern

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat vineri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că va prezenta, la capitolul "Confidenţiale", o notă de informare privind Banca Naţională de Dezvoltare (BND), anunță AGERPRES.

"Astăzi o să avem la 'Confidenţiale' o notă de informare despre Banca Naţională de Dezvoltare", a transmis ministrul Finanţelor, la începutul şedinţei.

"Deci, avem şi memorandumul pe Banca Naţională de Dezvoltare aici. Trebuie să ne coordonăm şi cu Banca Naţională pe acest subiect şi chiar vă propun să avem o întâlnire specială pe tema asta", a replicat premierul Ludovic Orban.

Citește și: Cozmin Gușă: Iohannis este destabilizat! N-ar mai avea discernământul și capacitatea necesare pentru a-și exercita funcția de președinte

Înfiinţarea BND este inclusă în Planul de Relansare Economică, prezentat la începutul lunii iulie de Guvern. Banca Naţională de Dezvoltare va fi o instituţie de credit pentru proiecte de investiţii, înfiinţată "după modelul altor bănci de dezvoltare din Uniunea Europeană care contractează împrumuturi pe pieţele de capital şi acordă finanţări, în condiţii avantajoase, pentru proiecte de investiţii care sprijină obiectivele naţionale de interes strategic".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.