Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exemplu de civism: un ieșean a donat de trei ori plasmă și a salvat nouă persoane

Linkdin
plasma umana sange recoltare

Un ieșean a salvat nouă persoane după ce a donat de trei ori plasmă convalescentă Covid 19. Fostul pacient Covid, a donat sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iași. Cadrele medicale au prezentat exemplu pentru a le cere ieșenilor să procedeze la fel. Donatorul ieșean a venit de trei ori la Centru de Transfuzie și de fiecare dată i-au fost recoltate câte 600 de mililitri de plasmă, informează Mediafax.

Citește și: STATISTICI Sancțiunile în justiție - pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Toate sancțiunile contestate la ÎCCJ de judecători sau procurori au fost admise

Unitățile obținute au ajutat la salvarea a nouă pacienți Covid în stare gravă.

„Mulţumim donatorului de plasmă convalescentă COVID-19 care s-a prezentat astăzi pentru a treia oară la CRTS Iaşi dorind să salveze cât mai multe vieţi. Beneficiind de un titru foarte bun de anticorpi anti SARS- Cov2, domnul a revenit donând de fiecare dată câte 600 ml de plasmă, iar cele 6 unităţi de câte 200 ml obţinute la donările anterioare au fost deja administrate. Donarea de azi va face posibilă salvarea altor vieţi, în total 9. Vă mulţumim şi sperăm ca exemplul dumneavoastră să fie urmat de toţi cei care pot şi vor să ni se alăture”, scrie în mesajul postat pe Facebook de reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.