Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exerciții militare ruse în Marea Neagră - Rusia a notificat Bulgaria/ NATO averizează: creează noi riscuri de erori de calcul şi de escaladare

youtube.com
fregata rusia

Rusia a notificat Bulgaria asupra stabilirii unei zone de alertă temporară în Marea Neagră, care include şi o parte din zona economică exclusivă a Bulgariei, întrucât forţele navele ruse vor desfăşura exerciţii în acel perimetru, au declarat joi pentru agenţia EFE reprezentanţi ai Ministerului Apărării de la Sofia, notează Agerpres.

"Nu există motive de îngrijorare şi exerciţiile se vor desfăşura departe de apele teritoriale ale ţării noastre. Deşi aceste acţiuni nu reprezintă o încălcare formală a normelor legale internaţionale, ele nu sunt considerate bune practici", a explicat un purtător de cuvânt al ministerului. Aliaţii Bulgariei din cadrul NATO "îşi continuă activităţile regulate de monitorizare sporită a zonei de responsabilitate a NATO", a adăugat acelaşi oficial.

La rândul său, viceministrul bulgar al apărării, generalul Atanas Zaprianov, a declarat presei că partea rusă nu a precizat durata manevrelor navele pe care le va efectua în Marea Neagră. Potrivit responsabilului bulgar, aceste manevre fac parte din încercările Rusiei de a bloca exporturile de cereale ucrainene, după retragerea Moscovei din înţelegerea care garanta un coridor navigabil sigur pentru aceste exporturi.

Şi Alianţa Nord-Atlantică a emis un comunicat în care semnalează că "noua zonă de avertizare a Rusiei în Marea Neagră, în interiorul zonei economice exclusive a Bulgariei, creează noi riscuri de erori de calcul şi de escaladare, precum şi noi obstacole pentru activitatea de navigaţie".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.