Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exercițiu antiterorist. SRI verifică modul în care instituţiile cooperează într-o situaţie cu multe necunoscute

www.profit.ro
SRI

Exerciţiul antiterorist organizat, marţi, de Serviciul Român de Informaţii are ca obiectiv principal verificarea modului în care instituţiile cooperează şi comunică între ele într-o situaţie cu multe necunoscute, precizează instituţia.

Sursa citată menţionează că este vorba despre un exerciţiu organizat anual cu instituţiile din Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

"Se derulează dinamic în mai multe puncte din ţară. Pentru a fi veridic şi cât mai util pentru participanţi, nu putem dezvălui exact locurile în care vor exista incidente. În scenariile pe care le-am pus în practică astăzi am avut în vedere o cazuistică relevantă din ultimii ani în multe atentate teroriste din Europa şi nu numai. Este vorba de atacatori singuratici, în proces rapid de radicalizare, care acţionează la întâmplare în zone foarte aglomerate şi care ulterior se retrag de la locul faptei. Obiectivul principal al exerciţiului este verificarea modului în care instituţiile cooperează şi comunică între ele într-o situaţie cu multe necunoscute", adaugă SRI.

Serviciul Român de Informaţii a anunţat, marţi dimineaţă, un exerciţiu antiterorist în mai multe puncte din Bucureşti, judeţele Giurgiu şi Braşov, cu muniţie de manevră, dar şi mijloace pirotehnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.