Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exim Bank va administra schema de garantare a creditelor pentru companiile mari, potrivit unui act normativ aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi un act normativ potrivit căruia Exim Bank va administra schema de garantare a creditelor pentru investiţii şi capital de lucru pentru companiile mari, potrivit Agerpres.

"Un alt program prevăzut în cadrul Planului naţional de investiţii şi relansare economică este programul de garantare a creditelor pentru investiţii şi capital de lucru pentru companiile mari, similar cu programul IMM Invest, care, în acest moment, a ajuns deja la un plafon de garantare aprobat de peste 10 miliarde de lei. Prin noul program propus astăzi în cadrul şedinţei de guvern, această schemă de garantare va fi administrată de către Exim Bank şi în acest sens, prin ordonanţă de urgenţă, a fost modificată legea de organizare şi funcţionare a Băncii de Export-Import a României Exim Bank, tocmai pentru a da posibilitatea acestei instituţii bancare să administreze şi astfel de instrumente de garantare pentru companiile mari", a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la Palatul Victoria.

Citește și:  OMS, noi recomandări cu privire la COVID-19. Ce trebuie să facem pentru a ne feri de acest coronavirus

El a adăugat că schema de garantare pentru creditele pentru investiţii şi capital de lucru pentru companiile mari a fost notificată la Comisia Europeană şi a fost aprobată.

"În această şedinţă de guvern a fost adoptat un prim act normativ necesar pentru implementarea acestui program, care vizează modificarea legii de organizare a Exim Bank. În şedinţa de guvern următoare va fi adoptată forma finală a acestui act normativ şi ulterior vor fi pregătite actele normative pentru implementarea efectivă a schemei de garantare", a menţionat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.