Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Există un proiect privind construcţia a circa 100 de subunităţi de pompieri în toată ţara, spune Raed Arafat

raed arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat, marţi, că există un proiect finanţat prin fonduri europene nerambursabile privind construcţia a circa 100 de subunităţi de pompieri în toată ţara, potrivit Agerpres..

"Pe lângă consolidarea clădirilor pe care o consider unul dintre cele mai importante lucruri pe care le facem pentru angajaţii noştri, pentru pompierii noştri şi pentru salvatori mai există şi planuri de creştere a numărului punctelor de lucru şi a subunităţilor de pompieri pe ţară. Aici vine proiectul de aproximativ 100 de subunităţi noi de pompieri, care urmează să fie finanţat din fonduri europene nerambursate şi care vor fi în mod deosebit amplasate în zonele rurale. Pe lângă asigurarea siguranţei salvatorilor, asigurăm şi creşterea capacităţii şi mai ales răspândirea, în sensul în care să reducem timpii de reacţie", a afirmat Raed Arafat, care a participat la un eveniment ce marchează începutul lucrărilor de demolare şi reconstruire a Detaşamentului de Pompieri Obor.

Potrivit secretarului de stat în MAI, după reconstrucţia Detaşamentului Obor şi repunerea sa în funcţiune, timpii de reacţie a salvatorilor în zonă se vor diminua.

 


Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


"De când am închis această subunitate, obligaţi fiind de condiţiile care erau şi riscul mare pentru pompieri, normal că am crescut timpii de reacţie în zonă, pentru că oamenii au fost mutaţi în alte subunităţi şi a dispărut o subunitate din Bucureşti care avea un raion de intervenţie, care a fost preluat de alte subunităţi. În maxim 24 de luni ne vom întoarce la asigurarea raionului respectiv din această subunitate, ceea ce înseamnă că din nou vom asista la scăderea timpului de reacţie în zona pe care o deservea până în 2017 Detaşamentul Obor", a spus Arafat.

El a adăugat că numărul punctelor de plecare a pompierilor din Bucureşti sunt insuficiente, fiind nevoie de cel puţin încă zece.

"Bucureştiul trebuie să aibă mai multe puncte de plecare a pompierilor şi a maşinilor de urgenţă medicală. Nu sunt suficiente cele care sunt. (...) Din calculele noastre, nevoia este de încă cel puţin vreo 10 puncte de plecare, pentru că Bucureştiul s-a dezvoltat, în sensul în care circulaţia a devenit foarte complexă şi timpii sunt mai mulţi pe aceeaşi distanţă şi atunci trebuie să scurtăm aceşti timpi prin mai multe subunităţi. Bucureştiul s-a dezvoltat şi prin creşterea ariei. Deja cu Ilfov, dacă luăm, zona este foarte mare de intervenţie şi atunci este clar că necesită un număr suplimentar de subunităţi de pompieri, de puncte de plecare. Nu trebuie subunităţi mari, trebuie cum găsiţi în New York, în Paris, în alte zone, puncte de plecare cu două maşini, cu trei maşini. Acest lucru este în vizorul nostru", a arătat secretarul de stat în MAI.

 


Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


Managerul proiectului, general de brigadă Benone-Gabriel Duduc, adjunctul inspectorului general al IGSU, a declarat la rândul său că reconstrucţia Detaşamentului Obor se realizează în baza unui acord de împrumut încheiat între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de 50 de milioane de euro.

"Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea rezilienţei în caz de dezastre şi a infrastructurii de răspuns în situaţii de urgenţă, precum şi întărirea capacităţii instituţionale pentru reducerea riscului de dezastre şi adaptarea la schimbările climatice. Valoarea împrumutului este de 50 de milioane de euro. Cea mai importantă componentă a proiectului, cu un volum de fonduri de 43,5 milioane de euro, este cea care vizează investiţii în infrastructura de clădiri pentru consolidarea structurală şi modernizarea acestora", a explicat Duduc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.