Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exodul milionarilor planetei: unde se refugiază cei mai bogați oameni din lume

anonim

Aproximativ 108.000 de milionari au migrat peste granițe anul trecut, o creștere de 14% față de anul precedent și dublă față de nivelul din 2013, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Piețele emergente volatile au continuat să alimenteze migrațiile, Turcia pierzând anul trecut 4.000 de milionari, al treilea an la rând în care mulți au părăsit țara.

Aproximativ 7.000 de milionari au părăsit Rusia anul trecut, deoarece țara s-a confruntat cu sancțiunile impuse pentru anexarea Crimeei.

Alți 3.000 de milionari au părăsit Marea Britanie anul trecut.

26% dintre milionarii lumii vor începe să își planifice imigrația anul acesta, un record din acest punct de vedere, potrivit raportului Knight Frank 2019.

Cifrele migrațiilor milionarilor lumii indică condițiile realității actuale - cum ar fi crima, lipsa oportunităților de afaceri sau tensiunile religioase. Dorința de confidențialitate îi determină, de asemenea, pe cetățenii bogați să își reconsidere locul de reședință.

Australia, SUA și Canada sunt destinațiile de top.

Australia preia locul în cele mai multe „liste de dorințe” din punct de vedere al destinațiilor pentru imigranți, datorită siguranței, a lipsei impozitului pe succesiune și a legăturilor puternice de afaceri cu China, Japonia și Coreea de Sud.

De asemenea, Australia se evidențiază prin creșterea susținută, de la ieșirea aproape intactă din criza financiară și evitarea recesiunii în ultimii 27 de ani.

În 2018, SUA a fost cea de-a doua destinație populară, cu opțiunile preferate în New York, Los Angeles, Miami și zona San Francisco Bay.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.