Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experții îi recomandă lui Donald Trump un alt plan pentru Mexic

www.time.com
Pena Nieto, Donald Trump

Experţii americani care-i oferă consultanţă departamentului american de Securitate Internă pentru proiectul zidului promis de Donald Trump la graniţa SUA cu Mexicul vor recomanda administraţiei de la Washington să ridice un gard, nu un zid, relatează CNN, citând surse apropiate discuţiilor.

Potrivit unor surse de la vârful administraţiei, departamentul pentru Securitate Internă derulează consultări cu oficiali şi cu specialişti în domeniu, iar recomandările îi vor fi prezentate la final preşedintelui Trump, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șoc, Șoc, Șoc! Klaus, divorțat de Carmen!

Într-un raport intern preliminar realizat de agenţia americană pentru protecţia graniţelor, consultat de CNN, se indică mai multe opţiuni realizabile în mai multe faze şi se folosesc termenii 'gard' şi 'zid/gard'. Documentul include o fază finală în care pe 1.728 de kilometri din zona de frontieră s-ar amplasa bariere noi, preţul fiind de 21,6 miliarde de dolari.

Surse citate de CNN descriu această variantă drept 'o fantezie' şi afirmă că nu este luată în serios de oficialii apropiaţi de consultările cu departamentul pentru Securitate Internă.

Citește și: Profesoara de română, soție de preot, mamă a 3 copii, arestată pentru relații sexuale cu un elev de la seminarul teologic: E și gravidă cu el / VIDEO

Unul dintre motivele pentru care varianta unui zid nu este agreată este faptul că pentru cei care asigură paza frontierei este esenţial să poată vedea ce se întâmplă de partea cealaltă.

'Nu ma gândesc la un zid pentru că noi discutăm despre un gard prin care să se poată vedea. De asta avem noi nevoie', a declarat pentru CNN o sursă din cadrul agenţiei care asigur supravegherea graniţelor.

Citește și: Au făcut dragoste în sala de cinema din Suceava / VIDEO 18+

Un alt oficial din cadrul agenţiei a spus că 'gardul a fost o variantă care a funcţionat în trecut, dar nu ai nevoie sub nicio formă de o barieră care să îţi obstrucţioneze perspectiva, care să nu-ţi permită să vezi ce se întâmplă de cealaltă parte a graniţei'.

La finalul consultărilor şi după redactarea raportului final, cea mai mare provocare va fi de a-l convinge pe preşedintele Trump să îşi modifice promisiunea făcută în campanie, când s-a referit clar la un zid din beton, spun sursele CNN, adăugând că proiectul imaginat de preşedinte este nerealist din raţiuni ce ţin de costuri, de durată şi eficienţă.

Citește și: Face portretele vedetelor din…legume: Ce a folosit la portretul lui Donald Trump / VIDEO

'După ce experţii îl vor convinge că zidul nu e o variantă bună şi că se va merge pe ideea de gard, Casa Albă va trebui să găsească o modalitate prin care să o întoarcă atunci când îi prezintă publicului noul plan', declară un oficial american.

În acest moment, proiectul luat cel mai serios în calcul include modernizarea unei porţiuni de gard deja existente, ce acoperă 1.046 de kilometri, precum şi amplasarea de noi garduri în alte zone-cheie, în apropiere de San Diego, El Paso sau Brownsville. Planul prevede şi înlocuirea unei porţiuni de gard ce acoperă 435 de kilometri. Proiectul ar costa 5 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.