Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expert american declară că Rusia nu este interesată de câștigare alegerilor în Republica Moldova a stângii comuniste

Vladimir Socor, politolog america, expert al Fundaţiei Jamestown, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul Jurnal TV din Chișinău, că Rusia îşi doreşte să împiedice Moldova să se ducă spre Vest dar nu este interesată de câștigarea alegerilor în Republica Moldova a forţelor de stânga.

"Blocul electoral al comuniştilor şi al socialiştilor nu poate câştiga alegerile. Nici socialiştii, nici Moscova nu vor acest lucru. Socialiştii se descurcă foarte prost, aşa că Dodon şi-a convins curatorii de la Moscova de necesitatea creării unui bloc cu comuniştii. Acest lucru i-ar putea oferi încă 3% din voturi şi a decis să se agaţe chiar şi de asta. Moscova a susţinut. Dar nici Rusia nu este interesată de victoria forţelor pro-ruse", a declarat Vladimir Socor.

Politologul american menționează că Rusia înțelege, dacă forţele pro-ruse vor câştiga în Moldova, ar trebui să preia întreţinerea economică a Republicii Moldova.

"Moscovei nu-i este acum de asta, situaţia nu-i permite. Aţi văzut ajutorul Moscovei în timpul campaniei prezidenţiale?! Au fost doar promisiuni. Rusia este interesată să aibă o minoritate în Parlament, capabilă să blocheze decizii importante. Acest lucru este necesar pentru a împiedica Moldova să se ducă spre vest, pentru a o menţine în zona gri", menţionat analistul.

Citește și Andrei Năstase: Există riscul ca după alegerile anticipate să avem un regim oligarhic

În opinia sa strategia alianței PCRM-PSRM pentru viitoarele alegeri "este îndreptată împotriva NATO, pentru a insufla frică alegătorilor, pentru a crea panică în rândul electoratului, care trebuie să dea din nou ultima bătălie".

"Dodon a încercat să folosească această tactică atât în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, cât şi acum. Nu vizează dezvoltarea, rezolvarea problemelor economice şi sociale, ci exclusiv confruntarea geopolitică", a spus Vladimir Socor.

Citește și ANI a sesizat Fiscul și Procuratura Generală în cazul averii lui Vladimir Plahotniuc

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.