Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expert politic rus: 'Moldova este împinsă din două părți, dinspre NATO și dinspre Ucraina, să devină a doua zonă de instabilitate după Ucraina'

republica moldova

NATO și Kievul împing Republica Moldova să devină a doua - după Ucraina - zonă de instabilitate din regiune pentru prelungirea și escaladarea conflictului ucrainean. Această opinie a fost exprimată într-o convorbire cu TASS de către politologul, docent al departamentului de teorie politică din cadrul MGIMO (Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse), Kirill Koktîş, relatează Rador Radio România.

"Acest lucru s-ar putea termina rău pentru că Republica Moldova este împinsă din două părți, dinspre NATO și dinspre Ucraina, să devină a doua zonă de instabilitate după Ucraina" - a spus Koktîş. În opinia sa, Kievul vrea să prelungească și să escaladeze conflictul ucrainean prin destabilizarea situaţiilor din Transnistria și Găgăuzia. "NATO, în general, nu se supără dacă se va întâmpla acest lucru" - a adăugat el.

"Este o combinație foarte alarmantă care, în general, ar trebui să pună pe toată lumea în alertă" - a spus acesta. Expertul a atras atenția asupra faptului că, în această situație, Rusia are resurse limitate, deoarece nu există o graniță directă cu republica.

"Republica Moldova este cuprinsă între România și Ucraina, adică, în acest sens, resursa noastră de influență directă este, din păcate, limitată" - a subliniat Koktîş.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.