Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expert ucrainean: Moldova caută oportunităţi pentru a soluţiona paşnic conflictul din Transnistria, dar Rusia este sceptică în această privință

rusi in Transnistria

Este puţin probabil că după venirea la guvernare în Moldova a noilor forţe police în procesul de reglementare a conflictului transnistrean vor urma careva schimbări radicale, a declarat expertul ucrainean Leonid Litra în cadrul programului "Drumuri spre libertate" de la Radio Europa Liberă, transmite știri.md

El constată "dezamăgirea Tiraspolului" în victoria partidului pro-prezidenţial PAS la alegeri şi susţine că, în ceea ce priveşte soluţionarea conflictului transnistrean, nu ar trebui să ne aşteptăm la decizii rapide.

"Moldova caută oportunităţi pentru a soluţiona paşnic acest conflict. Şi aceste decizii sunt întotdeauna cele mai dificil de luat. Respectiv, nu cred că ar trebui să ne aşteptăm la schimbări radicale în acest sens, în timpul mandatului Maiei Sandu", a spus expertul.

În acelaşi timp, el consideră că se va observa dezvoltarea în direcţia controlului comun pe secţiunea transnistreană a frontierei moldo-ucrainene.

"Atât Maia Sandu, cât şi Volodymyr Zelenskyy intenţionează să lupte împotriva fluxurilor de contrabandă", a spus Litra.

În acelaşi timp, expertul "nu vede oportunităţi de a schimba formatul de reglementare fără participarea Rusiei".

"Rusia este sceptică vizavi de victoria Maiei Sandu, o acceptă pentru că nu există altă alegere. Nu îi vor oferi niciun "cadou" şi nici nu vor construi o relaţie aşa cum a fost cu Igor Dodon", spune Litra.

Potrivit lui, Sandu va fi, de asemenea, atentă în relaţiile cu Federaţia Rusă, încercând să "se concentreze pe problemele economice şi sociale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.