Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experţii cibernetici AVERTIZEAZĂ - Hackerii vor avea oportunităţi pe fondul creşterii traficului de internet în perioada următoare

hackermoon.com
hack software

Cele mai ridicate niveluri de streaming online de până acum se vor înregistra în weekend-ul care urmează, întrucât milioane de oameni care în mod normal ar fi socializat în baruri şi restaurante vor fi nevoiţi să rămână acasă, potrivit estimărilor publicate de specialiştii Kaspersky, care atrag atenţia că un astfel de val de accesări poate reprezenta o oportunitate pentru infractorii cibernetici, potrivit Agerpres.

"Dintr-o dată, ne găsim în situaţia în care o mare parte din viaţa noastră se petrece online. Niciodată lumea nu a mai fost atât de conectată ca acum, iar abilităţile noastre de a comunica, socializa, lucra şi tranzacţiona online nu au fost niciodată atât de expuse sau de necesare.

Deşi capacitatea de a face toate aceste lucruri pe internet oferă beneficii incredibile, trebuie să ţinem cont şi de faptul că, oriunde mergem online, atacatorii cibernetici sunt cu ochii pe noi.

Dacă există orice oportunitate de a exploata o asemenea situaţie şi de a atrage oamenii să-şi dezvăluie datele personale sau să trimită bani într-un cont fals, putem garanta faptul că escrocii vor profita de ea.

Am văzut, deja, exemple de malware legate de coronavirus/COVID-19 care încercau să se folosească de virus pentru a ascunde fişiere nocive în documente cu aşa zise informaţii relevante despre epidemie, însă modalităţile prin care securitatea noastră cibernetică ar putea fi compromisă nu se opresc aici", se arată într-un comunicat al companiei producătoare de soluţii antivirus.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

Potrivit sursei citate, pe segmentul de streaming, weekend-ul acesta se vor înregistra cele mai ridicate niveluri de până acum.

"Această situaţie va pune, fără îndoială, în pericol serviciile de streaming, determinând o reducere a vitezei, motiv pentru care oamenii vor căuta metode alternative de acces la conţinut online. Totuşi, dacă alegi să înlocuieşti portalurile protejate ale serviciilor de streaming favorite, legitime, cu alte surse de filme, jocuri sau alt tip de conţinut, vei risca să cazi în mâinile atacatorilor cibernetici. Oricât de tentantă poate fi găsirea unor surse alternative de conţinut, Kaspersky recomandă utilizatorilor să aibă răbdare şi să folosească în continuare sursele de streaming de încredere (...)", susţin experţii.

În ceea ce priveşte shopping-ul online, specialiştii menţionează că, în această perioadă, în care tot mai mulţi oameni sunt nevoiţi să petreacă mare parte din timp în casă, va înregistra creşteri importante.

"Acest lucru, alături de cumpărăturile făcute din plictiseală, precum şi de ofertele tentante ale comercianţilor care încearcă să rămână pe linia de plutire, va atrage în mod inevitabil atacatorii cibernetici. În orice punct de vârf al cumpărăturilor, putem observa şi o creştere a malware-ului şi atacurilor de tip phishing, cum se întâmplă după orice incident de proporţii sau când oamenii sunt vulnerabili.

Ei bine, infractorii cibernetici încearcă mereu să profite de aceste oportunităţi, pentru a atrage oamenii cu oferte de nerefuzat, care par adesea prea bune ca să fie adevărate. Şi de obicei, sunt prea bune şi nu sunt adevărate. Tocmai de aceea, sfătuim consumatorii să fie mai vigilenţi acum şi să îşi amintească aceste sfaturi atunci când fac cumpărături online sau deschid e-mailuri de la diferiţi comercianţi", avertizează Kaspersky.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.