Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experții dau totul peste cap: Distanța de 2 metri nu este suficientă pentru a preveni infecția cu noul coronavirus

Linkdin
coronavirus

Autorităţile de sănătate publică le-au cerut oamenilor să stea la doi metri unul de altul pentru a încetini răspândirea coronavirusului prin aşa-numitele picături respiratorii, dar trei experţi avertizează că această distanţă nu este suficientă, scrie CNN.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 64: Dănuța la Vila Lac!

Într-un articol publicat în revista Science, experţii au solicitat „testarea pe scară largă”, pentru a găsi cazurile asimptomatice şi spun că purtarea de măştii este esenţială pentru a controla răspândirea virusului. Ei au dat exemple ţări precum Singapore, Hong Kong şi Taiwan unde toată lumea poartă mască.

„Datele arată că noul coronavirus se răspândeşte în mod silenţios în aerosolii exhalaţi de persoanele asimptomatice care sunt extrem de contagioase”, au scris Chia Wang de la Universitatea Naţională Sun Yat-sen din Taiwan şi Kimberly Prather şi Dr. Robert Schooley de la Universitatea din California, San Diego.

„Aceste date sugerează că recomandarea OMS privind păstrarea unei distanţe de doi metri nu este suficientă în multe condiţii interioare. Aici aerosolii pot rămâne în aer mai multe ore şi se pot transmite prin curenţii de aer pe distanţe mai mari de doi metris”, au scris autorii articolului.

Cei trei, experţi în chimie şi boli infecţioase, spun că deşi studiul lor are nevoie de mai multe cercetări, este sigur că toată lumea trebuie să poarte mască şi este nevoie de o testare pe scară largă a unui număr cât mai mare de oameni pentru a fi depistate persoanele asimptomatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.