Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experții medicali trag semnalul de alarmă: coronavirusul este o epidemie de panică în masă

Facebook
coronavirus vindecat

Mai mulţi experţi străini din domeniul medical spun că panica din jurul coronavirusului este nefondată. Specialiştii din sănătate transmit că metodele aplicate, în unele ţări europene, pentru limitarea transmiterii coronavirusului, sunt mult prea drastice.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 30: 'Situaţia de la Spitalul Universitar este un secret de stat'

Mai mulţi experţi din domeniul medical contrazic teoriile oficiale despre COVID-19 şi sunt de părere că metodele aplicate în unele ţări europene, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, sunt unele mult prea aspre, potrivit site-ului Global Research. Un profesor de la Universitatea Copenhaga defineşte noul virus ca fiind „o epidemie de panică în masă”, informează Mediafax.

Sucharit Bhakdi, specialist în microbiologie, unul dintre cei mai citaţi oameni de cercetare din istoria Germaniei spune că: ,,măsurile împotriva coronavirusului sunt absurde şi foarte periculoase. (...) Impactul îngrozitor asupra economiei mondiale ameninţă existenţa a nenumărate persoane”.

,,Politicienii sunt judecaţi de oamenii de ştiinţă (...) oameni de ştiinţă care vor să fie importanţi pentru a obţine bani pentru instituţiile lor. Şi ceea ce lipseşte acum este un mod raţional de a privi lucrurile. Ar trebui să ne punem întrebări precum, cum ai aflat că acest virus este periculos?, cum era înainte?, nu am avut acelaşi lucru anul trecut?, este ceva nou?”, potrivit
medicului pneumolog german, Wolfgang Wodarg.

Dr. Joel Kettneri, director medical al Centrului Internaţional pentru Boli Infecţioase, spune că: ,,îmi fac griji pentru oameni. De teama care va exista de a intra în contact cu oameni, de a fi în acelaşi spaţiu cu oameni, de a strânge mâinile, de a avea întâlniri cu oameni. Îmi fac griji pentru multe (...) multe consecinţe legate de asta”.

Dr. John Ioannidis, medic, om de ştiinţă şi autor: ,,Pacienţii care au fost testaţi pentru SARS-CoV-2 sunt, în general, cei cu simptome severe deoarece majoritatea sistemelor de sănătate au capacitate de testare limitată. A fost o singură situaţie când a fost testată o întreagă populaţie. Mă refer la ce s-a întâmplat pe vasul de croazieră Diamond Princess. Dacă nu am fi ştiut despre un nou virus acolo, şi nu am fi verificat indivizii cu teste PCR, numărul deceselor totale cauzate de „boala asemănătoare gripei” nu ar fi apărut”.

Dr. Yoram Lass, medic, politician şi fost director israelian al Ministerului Sănătăţii: ,,Italia este cunoscută pentru o rată a mortalităţii mare în cazul oamenilor cu probleme respiratorii, o rată de trei ori mai mare decât în oricare altă ţară europeană. În SUA aproximativ 40.000 de oameni mor în sezonul gripal, iar până în prezent din cauza coronavirusului au decedat 40-50 de persoane, majoritatea din centrele de îngrijiri din Washington”.

Dr Frank Ulrich Montgomery, radiolog german: ,,Trebuie să presupunem că virusul va fi alături de noi mult timp, mă întreb când vom reveni la normal? Nu putem ţine şcolile şi centrele de zi închise până la sfârşitul anului. Pentru că va dura cel puţin atât de mult până vom avea un vaccin. Italia a impus un blocaj şi are efectul opus. Au ajuns rapid la limitele de capacitate, dar nu au încetinit răspândirea virusului”.

Prof. Hendrik Streeck, cercetător, epidemiolog şi clinician german în domeniul HIV: ,,Trebuie să ţineţi cont de faptul că, în Germania, au decedat din cauza Sars-CoV-2 persoane în vârstă. În Heinsberg, de exemplu, un bărbat în vârstă de 78 de ani, cu boli preexistente, a murit din cauza insuficienţei cardiace. Deci fără implicarea Sars-2 pulmonar. De când a fost infectat, el apare în statisticile Covid-19. Dar întrebarea este dacă nu ar fi murit oricum, chiar şi fără Sars-2 (...).”

Dr. Yanis Roussel el Al. (o echipă de cercetători germani): ,,Problema SARS-CoV-2 este probabil supraestimată, deoarece 2,6 milioane de oameni mor de infecţii respiratorii în fiecare an.”

Dr. David Katz, medic american şi director fondator al Centrului de Cercetare de la Universitatea Yale: ,,Sunt profund îngrijorat de consecinţele sociale, economice şi de sănătate ale acestei derogări aproape totale a vieţii normale (...) musuri precum, şcoli şi întreprinderi închise, adunări interzise, vor fi de lungă durată, posibil mai ”grave” decât taxa directă a virusului în sine.”

Michael T. Osterholm, director al Centrului pentru Cercetări şi Politici de Boli Infecţioase de la Universitatea din Minnesota: ,,Luaţi în considerare efectul închiderii birourilor, şcolilor, sistemelor de transport, restaurantelor, hotelurilor, magazinelor, teatrelor, sălilor de concerte, evenimentelor sportive şi altor locaţii (...) şi a intrării lucrătorilor în şomaj. Rezultatul probabil nu ar fi doar o depresie, ci o descompunere economică completă, cu nenumărate locuri de muncă pierdute, cu mult înainte ca vaccinul să fie gata. Faceţi faţă realităţii covid-19. O blocare naţională nu este o leac.”

Dr Peter Goetzche, profesor la Universitatea din Copenhaga, descrie coronavirusul ca fiind „o epidemie de panică în masă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.