Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicație SPUMOASĂ din UDMR pentru explozia de voturi: 'Orban Viktor are simpatizanți în România'

sigla UDMR
UDMR

O parte din voturile înregistrate de UDMR în afara Transilvaniei pot veni și de la cetățeni români care îl simpatizează pe premierul Ungariei, Orban Viktor, spune primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, întrebat despre numărul mare de voturi obținute de Uniune.

Citește și: Protestatarul #rezist Dide SE LAUDĂ că a fost DELEGAT USR - PLUS la alegeri și cere 10.000 de euro pentru a continua protestele de stradă: fără muncă la birou

Antal Arpad a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că așa cum sunt maghiari care votează cu alt partid decât UDMR, cu siguranță sunt și români care votează cu UDMR.

„Aș dori să nu excludem ideea că și românii pot vota cu UDMR, aceasta fiind o opțiune a oricărui cetățean să voteze cu oricine. Așa cum sunt maghiari care votează cu alt partid decât UDMR, cu siguranță sunt și români care votează cu UDMR. De asemenea, cred că există simpatii pentru anumite politici europene ale premierului Orban Viktor și în afara județelor din Transilvaniei, care ar putea genera voturi, aceasta fiind o ipoteză care nu ar trebui exclusă, și care poate fi adăugată altor explicații privind voturile pentru UDMR”, a spus Antal.

Potrivit acestuia, o simplă verificare a site-urilor de limbă română care publică știri referitoare la Orban Viktor relevă la comentarii și câteva care sunt favorabile politicilor promovate de premierul Ungariei, precum cele în domeniul migrației.

„Aceste tipuri de mesaje sunt cele care ne dau de gândit și ne fac să luăm în calcul ipoteza unor voturi ale alegătorilor români pentru UDMR. În ultimii ani, Orban Viktor a devenit un politician a cărui vizibilitate a depășit granițele Ungariei. Astfel că ar putea avea și simpatizanți în România”, a conchis primarul din Sfântu Gherorghe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.