Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicațiile deputatului Remus Cernea, după ce a fost audiat ca martor

ziuanews.ro
remus cernea

Deputatul constănţean Remus Cernea susţine că a fost audiat de către procurorii de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din cauza scandalurilor din filiala judeţeană Braşov a Partidului Verde, al cărui preşedinte a fost.

„Astăzi, 11 mai 2016, am dat curs invitației adresate ieri de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și am mers la sediul instituției pentru a mi se aduce la cunoștință conținutul unui dosar în care am calitatea de martor. Am parcurs acest dosar, iar săptămâna viitoare voi fi audiat.

Remus Cernea, audiat la Parchetul General

În esență, este vorba despre un conflict intern, din anul 2012, din cadrul filialei județene Brașov a Partidului Verde, înainte de momentul în care am fost ales președintele acestei formațiuni politice, conflict prelungit, până în anul 2013, în perioada în care am exercitat calitatea de președinte (ianuarie – octombrie 2013). Neînțelegerile din cadrul filialei s-au soldat cu acțiuni în instanță și cu plângeri penale între membrii acesteia pentru faptul că unii au fost excluși din partid de către conducerea județeană a Partidului Verde.

Întrucât nu pot dezvălui detalii despre acest dosar, precizez doar că s-a început o anchetă ‘in rem’, în cadrul căreia lucrurile vor fi, sunt convins, clarificate. După cum se știe, neînțelegerile și excluderile fac parte din viața politică obișnuită a partidelor politice, dominată prea mult de orgolii și de lipsă de aderență la valori democratice. Atmosfera nu tocmai constructivă din Partidul Verde a fost cauza pentru care am decis în toamna anului 2013 să renunț la calitatea de președinte și să părăsesc acea formațiune politică.

Pentru a nu exista nici un fel de speculații, asigur opinia publică de faptul că nu există nici un fel de temeiuri care să implice persoana mea în fapte de natură penală“, a transmis Cernea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.