Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicațiile Spitalului Județean din Focșani legate de ședința foto a Vioricăi Dăncilă cu bebelușii, val de REACȚII NEGATIVE: 'Cât de slugarnici sunteți'

bebelusi-maternitate

Un val de reacții negative a apărut după explicațiile Spitalului Județean din Focșani legate de ședința foto a Vioricăi Dăncilă cu bebelușii: „Un copil de trei zile nu e nou-născut? Are imunitatea grozavă astfel încât să interacționeze cu oricine”, potrivit Mediafax.

Numeroși români au luat atitudinea după ce au văzut explicațiile Spitalului Județean Vrancea, iar replicile sunt dure.

„Înțeleg că un copil de trei zile nu e nou născut? Are imunitatea grozava astfel încât să interacționeze. cu oricine????? Niciunul din membrii echipei nu prezenta semne de boală???? Serios?? Asta înseamnă grija față de bebeluși, profesionalism mai presus de orice??? Poate că nu prezentau semne evidente. Incredibil....”, a scris o femeie pe Facebook.

„Câtă imbecilitate. Nu trebuie să prezinte semne de boală. Uneori suntem doar purtători sau putem fi în faza de incubare”, scrie un alt utilizator, completat fiind de un al treilea: „Ați demonstrat că nu sunteți decât niște sclavi, când apar politicienii nu se mai respectă nici o regulă?”.

Un internaut solicită ca regulile să fie aceleași pentru toată lumea, iar politicienii să nu aibă dreptul să facă reclamă electorală în spitale: „Orice muritor de rând ar fi fost echipat ca un cosmonaut și dezinfectat înainte de a intra la acei copii, iar pentru doamnele pesediste acest lucru nu a fost necesar pentru că nu . Ce imunitate au acei copii? Ar trebui să mai menționez câte reguli a trebuit să respectăm în septembrie pentru a intra 5 minute la vizita la reanimare la Fundeni pentru a nu exista niciun risc de infectare a unui pacient proaspăt operat? Regulile trebuie să fie pentru toată lumea, doar în beneficiul pacienților. Iar campania electorală nu se face în spital”.

Citește și: Theodor Paleologu, plin de sarcasm: 'Sondajele USR sunt servite pe post de antidepresive pentru domnul Barna, care e complet prăbușit'

O altă femeie scrie: „Crezi că în 5 -7 minute, un nou-născut nu poate fi expus microbilor aduși de coana Vasilica. Cât de slugarnici sunteți și aroganți. Sigur, mămicile lor au aflat după vizită că au fost folosiți electoral, copiii lor. După ce că spitalele sunt putrede de mizerie, expuneți nou-născuții pericolelor și dacă, Doamne ferește, se îmbolnăvesc, dați vina pe părinți că nu au avut grijă de ei, nu că voi (...) i-ați expus”.

Foarte multe comentarii de pe pagina de Facebook a Spitalului Județean Vrancea au fost șterse, ceea ce a stârnit indignarea internauților: „Văd că ați lucrat toată noaptea. Ați șters comentariile. Penibil! Vă propusesem să ștergeți postarea slugarnică. Înainte de a șterge și acest comentariu (mi-ați șters deja două comentarii), vă rog să scrieți corect calitatea persoanelor care v-au vizitat și . În plus, dacă ar fi fost copilul meu, v-aș fi dat în judecată! PS am făcut PrintScreen și cu acest comentariu”, a scris un utilizator.

Concluziile aparțin tot internauților: „Ce proces frumos ieșea dacă era copilul meu!”.

Un alt utilizator solicită demisia conducerii spitalului din Vrancea: „Directorul, managerul spitalului trebuie destituiți din funcție imediat”.

Duminică, în timpul unei vizite electorale în judeţul Vrancea, Viorica Dăncilă și Sorina Pintea s-au pozat cu bebeluși în brațe la Spitalul Judeţean Focşani, unde au intrat de afară, echipate cu halate de unică folosinţă pe umeri şi botoşei, dar fără măşti de protecţie.

Pe Facebook a apărut un întreg val de comentarii la adresa celor două, iar un ONG din Iași a trimis o sesizare la DSP Vrancea, în care se arăta că Viorica Dăncilă și Sotina Pintea nu au respectat măsuri suficiente de protecție.

Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon“ din Focşani a reacționat spunând că „doamele ministru au ridicat în brațe doi dintre copii care plângeau, considerând acest lucru ca fiind o reacție maternă umană”.

În plus, teprezentanții spitalului au spus că niciun membru al delegației nu prezenta semnne de boală, iar vizita nu s-a făcut în saloanele copiilor proaspăt născuți, ci acolo unde bebelușii aveau mai mult de trei zile de viață, iar vizita a fost de 5-7 minute.

În încheiere, după ce prezintă investițiile realizate în interiorul spitalului, reprezentanții spitalului au tras concluzia că „un simplu gest matern, de a lua un copil care plânge în brațe, gest care nu are legătură cu actul medical, nu trebuie să umbrească întreaga muncă a unității sanitare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.