Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicația unui general (r.): 'Decizia de mobilizare parţială în Rusia este dictată de teama de a nu pierde mai multe teritorii ocupate în Ucraina'

Al Jazeera
putin discurs

Generalul bulgar Săbi Săbev, membru al Uniunii ofiţerilor în rezervă "Atlantic", fost reprezentant al Bulgariei la NATO, a comentat într-un interviu acordat postului de radio BNR cele mai recente evenimente din Federaţia Rusă, după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat mobilizarea militară parţială.

"Decizia lui Vladimir Putin este una de panică, dictată de teama de a nu pierde mai multe teritorii ocupate în Ucraina.

Plus pierderile tot mai mari ale trupelor ruse în această invazie şi rata crescută de dezertare în armata rusă. Mobilizarea parţială declarată era aşteptată în contextul acestor pierderi şi ameninţări de înfrângeri", a subliniat Săbev, adăugând că declararea mobilizării parţiale este un pas către decretarea legii marţiale în stare de război, relatează Rador.

„Dar atât timp cât nu sunt încălcate graniţele Federaţiei Ruse, Putin continuă cu aşa-numita ”operaţiune”. Rusia este nevoită să facă schimb de prizonieri. Pentru a calma societatea în legătură cu faptul că numărul soldaţilor capturaţi este în creştere, trebuie să existe şi reversul. Vor fi mai multe schimburi. Toţi paşii preşedintelui rus duc la efectul opus. După o mobilizare militară parţială, este logic să ne aşteptăm la o escaladare şi la o anumită ofensivă, în cazul în care comanda rusă va reuşi să concentreze trupele în anumite zone. Dar datorită determinării trupelor ucrainene şi motivaţiei lor, un astfel de obiectiv este puţin probabil să fie atins", a menţionat generalul bulgar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.