Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLICAȚIE Care sunt LINIILE ROȘII despre care a vorbit Vladimir Putin în avertismentul lansat Occidentului

Vladimir Putin

"Liniile roşii" despre care a vorbit miercuri preşedintele rus, Vladimir Putin, "sunt evidente", iar printre acestea se numără inclusiv tentativele de ingerinţă în procesele politice şi lezarea intereselor Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la postul radio "Komsomolskaia Pravda", informează TASS.

"În ceea ce priveşte liniile roşii, acestea sunt evidente. În primul rând este vorba de interesele noastre naţionale, de interesele securităţii noastre externe, de interesele securităţii noastre interne şi de a nu admite vreo ingerinţă (...) în alegerile noastre sau în alte procese politice. Este vorba de neacceptarea unei discuţii jignitoare cu ţara noastră, de neacceptarea lezării intereselor economice ale ţării noastre", a precizat Peskov, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Vladimir Putin anunță că Rusia atinge imunitatea de grup: 'Noul coronavirus nu a fost învins complet şi va continua să fie o ameninţare directă'

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a precizat cui anume i-a adresat Vladimir Putin această atenţionare privind trecerea respectivelor "linii roşii".

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a transmis miercuri rivalilor săi externi, în discursul său anual susţinut în parlament, "să nu treacă liniile roşii" în relaţiile cu Rusia, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Occidentul într-o mulţime de dosare. "Sper că nimănui nu-i va veni ideea de a trece liniile roşii cu Rusia", a afirmat preşedintele rus, avertizându-i pe cei care vor lua "intenţiile noastre bune drept slăbiciune". "Însă noi vom stabili singuri pe unde trec acestea", a adăugat Vladimir Putin în discursul său anual către Adunarea Federală (parlamentul bicameral), în aluzie la numeroasele divergenţe cu Occidentul, însă fără a specifica despre ce limite este vorba.

Citește și: VIDEO Vladimir Putin s-a DEZLĂNȚUIT în Parlament: Occidentul să nu treacă linia roșie în relația cu Rusia

El a avertizat Occidentul că "va regreta" orice provocare împotriva intereselor Rusiei şi a spus că răspunsul Moscovei va fi unul "rapid şi dur".

În acelaşi timp, Putin a denunţat ceea ce el a numit acte nefondate şi neprietenoase continue la adresa Rusiei. Pentru unele ţări "a devenit un fel de sport să atace Rusia din nimic", a spus preşedintele rus.

Citește și: Klaus Iohannis, somat să convoace CSAT pentru situația de la Marea Neagră: 'Marii lideri ai lumii se arată îngrijorați de ce se întâmplă acolo' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.