DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

EXPLICAȚIE - De ce atacul murdar la premier nu-i dăunează președintelui

ion cristoiu
Pentru a-şi argumenta teza oportunismului care-l definește pe Victor Ponta, Traian Băsescu a invocat amănuntul că tînărul şi-a lăsat soţia însărcinată în şase luni pentru a se căsători cu fiica unui important om politic.

Comentînd momentul, am ţinut să remarc două lucruri:

1) Ca om, am zis că aşa ceva nu se face, oricît de puturoasă ar fi bătălia politică. Nu numai pentru că viaţa strict intimă a adversarului trebuie să rămînă spaţiu tabu, cît şi pentru că gestul acuzat de preşedinte ca fiind unul de Dinu Păturică putea să aibă cauze omeneşti mult mai complicate.

2) Ca analist, am zis că Traian Băsescu pierde prin această ieşire nepotrivită.

Vineri, 9 mai 2014, urmărind reacţiile provocate de această incredibilă escaladare în războiul Traian Băsescu – Victor Ponta, mi-am dat seama că:

1) Am avut dreptate ca om.

2) M-am înşelat ca analist.

Ieşirea nu i-a adus lui Traian Băsescu nici o pierdere în planul imaginii.

De ce?

Opinia publică s-a obişnuit cu astfel de derapaje ale lui Traian Băsescu.

După 10 ani de mandat, slăbiciunile lui Traian Băsescu au devenit bun public. Mulți români le trec cu vederea, pentru că le pun în balanță cu însușirile lui Traian Băsescu.

 

În plus, dezvăluirea a trecut drept răspuns normal, justificat la atacurile și ele deplasate ale lui  Victor Ponta, cum au fost cele despre ”parașutele” lui Traian Băsescu.

Altfel ar fi stat lucrurile dacă Victor Ponta nu s-ar fi lăsat antrenat în războiul declaraţiilor tari, violente, cu Traian Băsescu, plecînd de la adevărul că unui comportament politicos nu i se poate răspunde cu unul mocirlos.

Momentul din aceste zile e doar unul dintre argumentele că din războiul Traian Băsescu – Victor Ponta pe termen lung pierde în chip catastrofal Victor Ponta.

Zic e unul dintre argumente, deoarece mai sînt şi altele, multe.

Iată cîteva dintre ele, adăugate argumentului că opinia publică s-a obişnuit cu astfel de ieşiri ale lui Traian Băsescu:

1) Victor Ponta a susţinut mult timp că vede următorul preşedinte net deosebit de Traian Băsescu în ce priveşte înălţimea funcţiei, calmul, înţelepciunea. Chiar dacă el nu va candida, acest ideal era de presupus că va guverna alegerea de către PSD a candidatului.

 

Angajîndu-se în  Războiul cu Traian Băsescu, Victor Ponta s-a manifestat ca un Traian Băsescu. Fără a avea însă realizările celor 10 ani de mandat, pentru care mulți români îi trec cu vederea slăbiciunile.

Din nenorocire pentru el, în acest Război, Victor Ponta a fost o banală clonă a lui Traian Băsescu şi, prin asta, în stare să dezvăluie în chip caricatural slăbiciunile lui Traian Băsescu.

2) Victor Ponta n-are replică, n-are ironie, n-are proprietatea termenilor. Pentru a duce un război al declaraţiilor cu Traian Băsescu trebuie să ai talent de polemist la nivel înalt.

Victor Ponta, politician făcut în eprubetă, asemenea lui  Adrian Năstase şi Mircea Geoană, nu le nimereşte cînd e vorba să-l împungă pe Traian Băsescu cu vorba. În timp ce Traian Băsescu, imbatabil cînd se apucă de folosirea vorbei ca obiect contondent, le nimereşte totdeauna,  Victor Ponta repetă papagaliceşte clişee, injurii pur şi simplu, cînd ar trebui să înjure cu talent.

3) Traian Băsescu e la finele mandatului de preşedinte. Orice ai spune despre el, orice s-ar dezvălui nu-l afectează, pentru că el nu va candida, ca să nu mai spun că despre el s-au spus atîtea lucruri, i-a fost răscolit trecutul atît de tare, încît nici o dezvăluire nu-l mai atinge.

Un timp Victor Ponta mi-a lăsat impresia că știe aceste adevăruri și că, prin urmare, va evita angajarea în Războiul fatal cu Traian Băsescu.

Din cîte-l știu, spre deosebire de alți politicieni, poate încasa fără a tresări.

Ce l-a făcut să intre într-un Război pe care l-a pierdut din start, din simplul fapt că s-a angajat să-l ducă?!

sursa: evz.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ONU anunţă arestarea unui activist pentru educaţia fetelor în Afganistan şi cere explicaţii talibanilor FLUXUL AGERPRES 12:00ECHIPE DE LEGENDĂ: „Fetele spectaculoase din Caraibe”, echipa naţională de volei feminin a Cubei (1991-2000) 11:33Vaticanul va trimite în spaţiu un discurs al papei Francisc din 2020 11:30Prim-ministrul Poloniei – primit la Palatul Victoria, de premierul Nicolae Ciucă 11:30Ciucă: Schimburile comerciale între România şi Polonia au crescut;trebuie găsite soluţii pentru echilibrarea balanţei comerciale 11:27Sate evacuate în estul Spaniei din calea unui incendiu de vegetaţie alimentat de vânt şi secetă 11:25Comunicat de presă – Peste 1200 de alergători au participat în weekend la ediţia a 4-a Timişoara 21k by SportGuru 11:24Daraban (CCIR): Trade between Romania and Poland amounted to 10.94 billion euros in 2022 11:24Virgil Popescu: România susţine dezvoltarea programului nuclear civil; decarbonizare fără energie nucleară nu se poate 11:22Vânzările de petrol rusesc către India au crescut anul trecut de 22 de ori 11:21Bucharest Stock Exchange opens higher on Tuesday Vezi mai mult Vezi mai putin CELE MAI CITITE DIN POLITICA-EXTERNA acum 6 ore Rusia a lovit cu rachete supersonice anti-navă o ţintă de antrenament din Marea Japoniei acum 4 ore Regele Charles al III-lea, aşteptat miercuri în Germania în prima sa vizită de stat externă acum 14 ore Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina acum 5 ore Kim Jong Un ordonă creşterea producţiei nucleare militare a Coreei de Nord acum 6 ore SUA: O comisie a Congresului ordonă predarea unei telegrame diplomatice confidenţiale cu privire la retragerea din Afganistan acum 15 ore Germania şi Ţările de Jos continuă integrarea militară acum 9 ore Rusia avertizează cu consecinţe grave dacă Armenia aderă la Statutul de la Roma al Curţii Penale Internaţionale acum 13 ore BiH: Uniunea Europeană condamnă acţiunile conducerii Republicii Srpska ce vizează reducerea libertăţilor fundamentale

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.