Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicații cerute premierului, pe tema decontării concediilor medicale ale angajaților diagnosticați cu COVID-19

PPU
Grațiela Gavrilescu

Explicații cerute premierului, pe tema decontării concediilor medicale ale angajaților diagnosticați cu COVID-19

Deputatul PPU (social-liberal) Grațiela Gavrilescu îl întreabă, oficial, pe premierul Cîțu, ce se întâmplă cu banii pentru concediile medicale solicitate de angajatori, pentru angajații diagnosticați cu COVID-19, aflați în carantină.

Într-o întrebare scrisă, Grațiela Gavrilescu solicită informații despre aceste plăți care trebuiesc decontate de stat, amintind de situația dificilă a angajatorilor, pentru care au crescut sensibil cheltuielile în perioada pandemiei.

„Dincolo de scăderea veniturilor, întreprinzătorii au fost nevoiți și să își majoreze substanțial cheltuielile prin asigurarea materialelor sanitare de protecție și amenajarea unor circuite obligatorii, dar și prin plata integrală a salariilor în perioada în care angajații lor s-au aflat în concediu medical, fiind diagnosticați COVID-19 și carantinați.

Procedura decontării sumelor aferente concediilor medicale către angajatori a suferit ajustări doar în ceea ce privește prelungirea termenului de depunere a documentelor de solicitare la CAS (Casele de Asigurare de Sănătate) județene, fără a se preciza, însă, și un termen limită, maximal, la care acestea să realizeze decontul propriu-zis”, explică Grațiela Gavrilescu.

Deputatul umanist de Prahova spune că mulți agenți economici din județul său au reclamat întârzieri ale acestor plăți.

„Având în vedere că foarte mulți agenți economici din județul meu reclamă faptul că se întârzie nepermis de mult plata efectivă a sumelor datorate, în contextul în care cash-ul este și așa o mare problemă,

Vă rog să aveți amabilitatea de a mă informa, în scris, care este nivelul cererii la nivel național și, țintit, pentru județul Prahova, de la începutul pandemiei și până în prezent și în ce procent a fost onorată aceasta.

Totodată, vă rog să îmi comunicați dacă aveți în vedere măsuri de urgentare a acestor plăți sau de compensare a sumelor datorate din bugetul SNUASS", spune Grațiela Gavrilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.