Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exploatarea a 551 mc de lemn din pădurea Ocolului Silvic Iuliu Moldovan, în conformitate cu legislaţia, anunță Ministerul Mediului

ziuanews.ro
ministerul mediului

Administraţia Parcului Natural "Lunca Mureşului" a emis conform legislaţiei în vigoare autorizaţiile de exploatare, precum şi condiţiile specifice eliberate la punerea în valoare pentru 551 metri cubi de lemn din speciile stejar, ulm de câmp, frasin, salcâm şi arţar aflate în administrarea Ocolului Silvic "Iuliu Moldovan" din judeţul Arad, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) potrivit Agerpres.

"În ultima perioadă, atât pe adresa ministerului, a Gărzii Forestiere, cât şi pe reţele de socializare, am primit mai multe solicitări legate de aceste lucrări silvice, de la cetăţeni îngrijoraţi. Astăzi m-am deplasat în teren, alături de o echipă de specialişti, pentru a verifica legalitatea exploatărilor. Au fost verificate două zone în care Ocolul Silvic "Iuliu Moldovan" a inventariat două partizi. Acestea au fost constituite conform prevederilor amenajamentului silvic în vigoare", a declarat secretarul de stat în ministerul de resort, Iulian Stana, care a verificat, vineri, exploatările forestiere din cadrul Ocolului Silvic "Iuliu Moldovan".

Potrivit unui comunicat de presă al MMAP, din primele verificări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că există autorizaţii de exploatare, precum şi condiţii specifice eliberate la punerea în valoare şi pentru exploatare emise de către Administraţia Parcului Natural "Lunca Mureşului" conforme cu legislaţia în vigoare pentru o suprafaţă de 11,3 hectare aflată în administrarea Ocolului Silvic "Iuliu Moldovan", de unde s-a exploatat o cantitate de 551 mc de lemn din speciile stejar, ulm de câmp, frasin, salcâm şi arţar.

Ministerul de resort menţionează că verificările vor continua şi pe parcursul zilelor următoare, comisarii Gărzii Forestiere urmând să analizeze dacă avizele au fost respectate întocmai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.