Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explodează numărul de cazuri Covid-19 după congresul PNL în București: rata de infectare a ajuns la 4,95 la mie

med.virginia.edu
delta covid

Rata de infectare a urcat luni până la 4,95 la mie, în Capitală. Bucureștiul a intrat în scenariul roșu în noaptea de vineri spre sâmbătă, când incidența ajunsese deja la 4,1, relatează Mediafax.

În localităţile în care incidenţa este între 3 şi 6 la mie se intră în restaurante şi cafenele cu certificatul COVID. Aceeaşi regulă se aplică pentru nunţi, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole şi concerte.

Carantina de noapte se aplică de la 6 la mie doar în weekend și certificatul COVID devine obligatoriu doar după vârsta de 12 ani.

Duminică, timp de aproape o oră, subprefectul Antonela Ghiță, care are acum atribuții de prefect, nu a reușit să explice concret situația măștilor de protecție pe grupul de presă, deși jurnaliștii i-au cerut acest lucru în mod insistent, dat fiind faptul că este o situație care afectează foarte mulți bucureșteni.

Fostul prefect al Capitalei a explicat, la Aleph News, că decizia de duminică a CMBSU legată de obligativitatea purtării măștii este deja prezentă în ordinul comun al MAI și MS.

„Ea a fost aplicabilă pe toată perioada și încă este aplicabilă. Sensul acelei prevederi este că se instituie obligativitatea purtării măștii în târguri, piețe, stații de mijloace transport în comun și dacă Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență consideră necesar. Atunci ar putea să instituie obligativitatea și în alte spații cu potențial de aglomerare cum a făcut-o în momentul în care au început școlile. Și atunci a fost instituită. Și astăzi este în vigoare purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor”, a spus Alin Stoica.

Vezi și: Vaccinarea cu doza a treia începe marți în România. Cine se poate vaccina

Probleme sunt și în Ilfov.

Rata de infectare în 13 localităţi din judeţul Ilfov a trecut, luni, de 6 cazuri la mia de locuitori. Duminică erau 9 localităţi cu incidență mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori.

Este vorba despre Afumaţi - 8,58 la mie, Berceni - 7,40, Brănești - 6,47, Bragadiru - 8,23, Chiajna - 7,99, Dărăști Ilfov - 6,64, Dobroești - 9,31, Măgurele - 6,75, Mogoșoaia - 8,68, Otopeni - 7,22, Popești-Leordeni - 7,24, Ștefăneștii de Jos - 6,44 și Voluntari - 7,66 la mie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.