Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explorarea petrolului și gazelor naturale din Norvegia se intensifică în 2024

ukerc.ac.uk
gaze energie

Această mișcare face parte din eforturile Norvegiei de a-și menține statutul de furnizor de energie crucial pentru Europa, mai ales după ce a devenit principalul furnizor de gaze naturale al continentului în 2022, în urma războiului dintre Rusia și Ucraina, scrie offshore-technology.com.

Potrivit Direcției offshore norvegiene (NPD), la sfârșitul anului 2023 existau 92 de câmpuri în exploatare, cu 27 de proiecte în curs de dezvoltare și numeroase sonde de explorare forate.

Producția de petrol din Norvegia a crescut la 104 milioane de barili echivalent petrol pe zi în 2023, față de 97,8 milioane în anul precedent.

Cu toate acestea, producția de gaze naturale a înregistrat un declin de aproximativ 5 %.

NPD anticipează că nivelul ridicat de activitate observat în 2023 va persista și în 2024, asigurând că producția de petrol și gaze naturale va rămâne stabilă în următorii ani.

"Platforma norvegiană va continua să joace un rol extrem de important pentru securitatea energetică în Europa pentru mulți ani de acum încolo", a declarat autoritatea de reglementare.

Se așteaptă ca introducerea de noi zăcăminte să compenseze producția redusă de la zăcămintele mai vechi, aflate la maturitate.

Previziunile de investiții pentru 2023 și 2024 au fost ajustate în sus față de proiecțiile anterioare, indicând o creștere semnificativă.

Într-o declarație, NPD a subliniat importanța efectuării de explorări în apropierea infrastructurii existente, permițând dezvoltarea rapidă a noilor descoperiri și generarea de valoare în timp ce câmpurile actuale sunt încă operaționale.

În ciuda accentului pus pe zonele stabilite, NPD încurajează companiile să exploreze în mod activ mai multe regiuni de frontieră.

"Pentru a realiza o mai mare parte din potențialul de resurse, companiile trebuie să se angajeze într-o mai mare măsură să testeze idei noi în zonele de frontieră", a declarat NPD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.