Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explorați frumusețile Greciei continentale!

Organizatia Elena de Turism
Acropole Atena

Grecia este o destinație îndrăgită și, pe lângă partea insulară foarte cunoscută, partea continentală oferă destule opțiuni pentru o vacanță mediteraneeană clasică. Veți găsi sate de pescari liniștite, orașe vechi fortificate și orașe care vă îndeplinesc toate dorințele pentru următoarea vacanță în Grecia. Vizitați siturile arheologice ale Greciei; bucurați-vă de cultură fascinantă, de spectaculoasele zone de litoral și de un peisaj mirific.

Grecia centrală

Grecia centrală, cunoscută și ca Roumeli, este parte a Greciei continentale și a fost locuită încă din antichitate. Aici sunt zone montane împădurite, râuri, lacuri, faună și floră bogată , situri arheologice remarcabile. Vizitați situl arheologic din Delfi și Oracolul si Templul închinat  Zeului Apollo,  satele pitorești GalaxidiItea și fermecatorul Nafpaktos cu o mare importantă istorică. Laguna din Messolonghi este un paradis natural ce include insulițe, dune, zone împădurite și o faună și floră bogată care oferă localnicilor pește și sare. Cel mai prețios dar al naturii din această zonă a Greciei este bottarga (avgotaracho în greaca), o specialitate din icre de chefal, produs  cu denumire de origine protejată. Sunteți în căutarea adrenalinei? Karpenisi este o destinație ideală, deoarece există numeroase activități pentru dumneavoastră pe tot parcursul anului. Nu pierdeți timpul, faceți o excursie în inima naturii grecești și treceți prin ravene cu cascade impresionante, zone cu pădure densă și râuri cu ape repezi! Dacă sunteți pasionați de ski și snowboarding nu ratați o excursie pe muntele Parnassos și în pitoreasca stațiune Arachova, cea mai cosmopolită destinație de iarnă din Grecia. Nu ratați bine cunoscutele situri arheologice din Orchomenos, Thebes, Plataises și Chaeronea.

content-image

Attica

Regiunea Attica este cunoascută ca una dintre cele mai importante centre religioase ale Greciei, iar Acropole a fost cel mai important loc dintre toate. La o scurtă distanță de Atena veți găsi situri arheologice importante și monumente Bizantine, oferindu-vă posibilitatea unor excursii de o zi în locuri semnificative, cum ar fi Templul lui Poseidon din Sounio.

Alte situri arheologice pe care le puteți vizita sunt Templul zeiței Artemis din Vravrona, Amfiteatrul de lângă Oropos, situl Thorikos și Teatrul din Lavrio.

Din Pireu, cel mai mare port al Greciei și unul dintre cele mai importante din Mediterană, puteți lua vaporul către orice insulă din Marea Egee. Pentru a vă putea bucura de panorama orașului Pireu și a mării trebuie să vă duceți pe dealul Kastella și nu veți regreta.

Vizitați muzeele arheologice și martime, precum și minunatul Teatru Neoclasic Municipal din centrul orașului Pireu. Dacă aveți timp, plimbați-vă și descoperiți zona pieței locale. Un alt punct de interes este Gara Pireu, construită la începutul secolului 20 în stilul marilor gări europene din acele vremuri. Admirați frumoasa cupolă arcuită precum și picturile murale realizate  de studenții Școlii de Arte din Atena.

content-image

content-image

Peloponezul mitic

Descoperiți Peloponezul, unde mitul întâlnește istoria.  Monumentele din trecut pline de evenimente, siturile arheologice precum Olympia antică, Epidaurus, Micene și Tiryns(Tiryntha), Templul lui Apollo Epicurius; bisericile Bizantine, satele unice și castele ademenitoare aflate în mijlocul naturii; munții și pădurile; râurile și peșterile fac din Peloponez o destinație perfectă de vacantă. Nu în ultimul rând, Peloponezul este înconjurat de mare, binecuvântat cu plaje superbe, cu nisip în Vest și cu pietriș în Est.

content-image

Macedonia

Vizitati  Grecia de Nord, regiunea Macedonia si faceti cunostinta cu perfectiunea. Explorati acest loc magnific din Grecia, unde drumurile de Est se intersecteaza cu cele de Vest, unde gasim cele mai impunatoare masive muntoase din grecia, cum ar fi Mt. Olympus (cel mai faimos si inalt munte din Grecia), urmat de masivele la fel de frumoase Pangaio, Kaimatsalan(Voras) si muntii Falakro, ce dispun de pârtii de ski, snowboard si trasee pentru hiking și nenumarate râuri și lacuri din Grecia.

Vizitați metropola Nordului, orașul Salonic, cu o istorie multietnică interesantă și un patrimoniu cultural excepțional. Este un oraș modern, plin de viață și energie, construit în formă de amfiteatru, iar de pe malul mării se poate zări în depărtare faimosul  munte Olymp. Orașul a fost întotdeauna un punct de întâlnire al unor civilizații, popoare, culturi și religii diferite. Descoperiți Halkidiki cu apele sale limpezi și plaje cu nisip auriu, golfuri, insule micuțe și peisaje verzi-aici, vacanța mult visată va deveni realitate! Nu ratați peisajele unice din Serres. Faceți o vizită în orașele pitorești Drama și Kavala, orașele cele mai estice, Kastoria și Naousa, cele mai vestice orașe din regiune.

content-image

Epirusul tradițional

Regiunea Epirus se află în Nord-Vestul Greciei, între lanțul muntos Pindos și Marea Ionică. Muntele Pindos este acoperit de păduri virgine, numeroase  pante și renumitele "Lacuri Dragon" (lacuri alpine mitice) vă oferă posibilitatea de a avea numeroase activități precum schiul, cățăratul, drumeții și mountain bike în zone cu peisaje de o frumusețe unică. Mai mult, râurile din Epirus vă oferă posibilitatea să faceți rafting, kayak, canoe și altele. Râul Arachtos este cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase râuri și unul dintre cele mai dificile pentru kayak, în timp ce Voidomatis străbate impresionantul defileu Vikos. Toate aceste coexistă într-o armonie perfectă cu siturile arheologice, bisericile, mănăstirile și satele tradiționale din această zonă.

Faceți o vizită în Zagorochoria, o zonă în care găsiți 46 de sate unice  de munte. Dacă stați într-unul dintre aceste sate, puteți să vă plimbați prin Canionul Vikos, al doilea cel mai adânc din lume, cu un ecosistem impresionant alcătuit din peste 1700 de specii de plante și peste 182 de specii de animale. Traversați podul de piatră istoric al Epirusului, unde legendele și tradițiile locale și-au alsat amprenta pe aceste capodopere arhitecturale. Explorați Dodoni, faimosul oracol din timpuri antice; vizitați celebrul teatru al lui Dodoni, cel mai mare din antichitate și, în cele din urmă, gustați una dintre cele mai bune soiuri de brânză Feta din Grecia!

Firește ... Tesalia

Bucurați-vă de Tesalia, o regiune de o frumusețe pură cu munți, râuri, plaje, renumitul lac Plastira, Valea Tempi și nu în ultimul rând, cel mai fotogenic loc spiritual din Grecia, Meteora.Siturile arheologice, mănăstirile și bisericile Bizantine, așezările tradiționale și resorturile de schi completează această frumusețe fascinantă a Tesaliei și fac din această zonă una pefecta pentru o destinație de vacanță.

Orașul Volos are parte de un gardian care nu doarme niciodată-Muntele Pelion. Acest munte gasduieste 24 de sate construite din piatră, care sunt amplasate într-un decor idilic de plantații de măslini care strălucesc în lumina soarelui, păduri dense și livezi de fructe luxuriante. Luați legendarul "Mountzouris" -tradiționalul tren de pe Mt. Pelion- care leagă satele Milies și Ano Lechonia, acesta fiind un mod perfect de a vedea o parte a acestui munte și câteva dintre satele tradiționale. Vizitați Volos, cunoscut și ca orașul Argonauților (un grup de 50 de eroi care l-au însoțit pe Iason pe nava Argo pentru a aduce Lâna de Aur). Aici este locul unde trebuie să vă opriți pentru prânz sau cină, orașul fiind plin de "tsipouradika" (taverne cu tsipouro și aperitive) aproximativ 600 la număr care vă oferă specialități din minunata bucătărie locală. Localnicii și turiștii adoră să se întâlnească la tsipouradiko, fiind un loc unde fiecare se întâlnește cu fiecare.

La câțiva kilometrii Vest de Volos, veți găsi situl arheologic al lui Sesklo (asezământul cel mai antic din Europa, datând din anul 6000 I.H) și Dimini, cel mai important așezământ preistoric din Grecia și unul dintre cele mai importante din Epoca de Piatră din întreagă lume.

Tracia, cea autentică

Tracia este o zonă de o frumusețe naturală deosebită, un tărâm unde legendele Greciei au vrut să fie casa mitică a lui Orfeu. Este renumită pentru frumusețea ei rurală, fapt ce o face ideală pentru activități în aer liber. Această parte a Greciei dispune de toate elementele pentru a reprezenta o destinație de vacanță ideală: lanțul muntos Rodopi și Mt. Saos pe insula Samothraki; râurile Evros, Nestos și Ardas; lacurile Vistonida și Ismarida; pădurea Dadia și delta râului Evros cu zonele umede, văile fertile, păduri dense și plaje nesfârșite cu nisip alb. Siturile arheologice includ monumente grecești, Bizantine, medievale și otomane care s-au adăugat diversității culturale a Traciei și arată liniștea în care co-există tradițiile creștine și musulmane.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.