Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIE de bucurie, după decizia în cazul DEMITERII Laurei Codruța Kovesi: De la înălţimea CEDO, s-a demontat întregul mecanism gândit de Tudorel Toader

kovesi

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, consideră că CEDO a făcut dreptate prin decizia pe care a dat-o în cazul Laurei Codruţa Kovesi, menţionând că prin această soluţie "s-a demontat întregul mecanism gândit de Tudorel Toader pentru a o destitui din funcţie pe fostul procuror şef DNA".

"De la înălţimea CEDO, s-a demontat întregul mecanism gândit de Tudorel Toader pentru a o destitui din funcţie pe fostul procuror şef DNA. E o lecţie pentru cei care cred că poziţia noastră de stat membru al UE şi al Consiliului Europei este de decor (...). Deci CEDO face dreptate într-o chestiune în care cu toţii ştiam că întregul mecanism nu este cel care respecta prevederile legale interne", a declarat Tomac, pentru AGERPRES.

Citește și: Se întâmplă în România, în plină stare de urgență: un bărbat a fost UCIS în bătaie, într-un scandal cu bâte și topoare

El a adăugat că CEDO a demonstrat că tot acest mecanism a fost un "abuz".

"Tot acest păienjeniş gândit în interior a fost demontat în cadrul unui proces unde nu există interpretări, nu se dau detalii, ci pur şi simplu se analizează faptele în sine şi i-a pus CEDO în faţa faptului împlinit şi le-a demonstrat că a fost un abuz", a mai precizat liderul PMP.

Marţi, Laura Codruţa Kovesi a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Cazul vizează decizia prin care Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA înainte de finalul celui de-al doilea mandat al său, în urma unor critici pe care ea le-a formulat în legătură cu reformele legislative în materie de corupţie, precizează instanţa, adăugând că reclamanta a susţinut că nu a putut să conteste decizia la un tribunal.

Curtea a stabilit totodată că dreptul la libertatea de expresie al reclamantei a fost încălcat pe motiv că ea a fost revocată din cauza criticilor pe care le-a făcut în exercitarea funcţiilor sale pe un subiect de interes public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.