Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozie la o bază militară rusească din Marea Neagră: atacul a fost comis cu o dronă

Pinterest
ciclon furtuna marea neagra

Un dispozitiv de mici dimensiuni transportat cu o dronă a explodat, duminică, în Baza Flotei ruse a Mării Negre, în Peninsula Crimeea, cel puţin şase persoane fiind rănite în incident, anunţă autorităţile ruse, citate de agenţia The Associated Press, informează Mediafax.

Incidentul a avut loc în Baza navală rusă din Sevastopol. Autorităţile ruse nu au stabilit de unde provine drona şi consideră că incidentul este de tip terorist. Există posibilitatea ca atacul cu dronă improvizată să fie opera insurgenţilor ucraineni care luptă împotriva forţelor ruse aflate pe teritoriul Crimeei, regiune anexată din 2014.

Baza din Sevastopol se află la aproximativ 170 de kilometri sud de zonele din sudul Ucrainei în care au loc confruntări între forţele militare ruse şi cele ucrainene.

Comandamentul Flotei militare ruse a Mării Negre a comunicat că explozia a fost provocată de un dispozitiv artizanal de putere mică, transportat de o dronă.

Primarul oraşului Sevastopol, Mihail Razvojaev, a declarat că şase persoane au fost rănite în atac. Ceremoniile programate în Sevastopol de Ziua Forţelor Navale au fost anulate, iar nivelul de alertă teroristă a fost modificat din cauza incidentului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.