Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIE Sentință în Dosarul Mită la PSD: Miliardarul Ioan Niculae face pușcărie

niculae

S-a dat sentința finală în Dosarul Mită la PSD! Miliardarul Ioan Nicolae a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul "Mita la PSD", in care fostul lider PSD-ist Gheorghe Bunea Stanciu a fost condamnat la trei ani de inchisoare. Instanţa a mai decis confiscarea sumei de 641.000 de lei de la Ioan Niculae.

Citește și: Lovitură pentru Antena 3 și Antena 1: Guvernul se pregătește să scoată la vânzare proprietățile

 

Gheorghe Teodorescu şi Viorel Barac au fost și ei condamnați la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Fostul lider PSD Braila a fost acuzat de DNA ca s-a folosit de functia pe care o detine in partid pentru "a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite", in campania electorala din 2009, cand Mircea Geoana a candidat la presedintia Romaniei.

Citește și: FABULOS Ce făcea Radu Mazăre când judecătorii îl trimiteau după gratii: Era la o mazăre

Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a sustine campania electorala a lui Mircea Geoana. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, ar fi fost platiti prin casa de sondaje INSOMAR, detinuta de Sorin Ovidiu Vintu.

In schimbul banilor, potrivit procurorilor, omul de afaceri ar fi urmat sa aiba un cuvant de spus la numirea unor persoane in functii importante din Guvern. Scopul ar fi fost ca persoanele ce ar fi urmat sa fie numite in functiile importante sa ii sustina interesele si anume sa acorde avantaje companiilor sale si sa le vanda gaz la un pret mult mai ieftin.

Astfel, in dosar, procurorii argumenteaza ca Gheorghe Bunea Stancu discuta cu omul de afaceri Cristian Burci despre cooptarea unor alti oameni de afaceri precum Ioan Niculae sau Sebastian Ghita care, in schimbul unor contributii financiare, urmau sa fie rasplatiti cu diverse functii guvernamentale.

In acest doar, procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe 11 mai 2011, iar in 11 ianuarie 2012 i-au trimis in judecata pe Bunea Stancu, Niculae, un director de la InterAgro si un actionar de la INSOMAR.

Citește și: DNA e pe urmele Asesoft: Cerere de ultimă oră

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.